Minister: Vi skal vise Trump at grøn energi betaler sig

Danmark har en vigtig opgave i at vise Trump, at grøn energi er en god forretning, siger klimaministeren.

Foto: Sophia Juliane Lydolph

- Det er bekymrende, at den amerikanske præsident Donald Trump vælger at trække en række af de klimatiltag, som USA har forpligtet sig til.

Det siger den energi- og klimaminister Lars Christian Lilleholt (V).

- Det bekymrer mig som dansk minister, og det gør det også sværere for USA at nå en række klimamål.

Men Lilleholt minder om, at mange ting inden for den grønne energi sker på delstatsniveau i USA.

- Derfor er jeg fortsat optimist, og det er derfor mit klare indtryk, at den grønne omstilling, der er gang i en lang række delstater, vil fortsætte ufortrødent.

Han peger på, at en række delstater såsom Californien er langt fremme på det grønne område og ikke har planer om at bremse op.

- Derfor vil vi også forsætte indsatsen for at udbygge den store danske eksport af grøn energiteknologi til USA, siger Lilleholt og peger på den netop fremlagte eksportstrategi, som har stort fokus på USA.

- Vi skal fra dansk side vise, at grøn omstilling er en rigtig god forretning. Trump er uden tvivl en dygtig forretningsmand, så fra dansk side skal vi gøre, hvad vi kan for at tale til hans forretningshjerte, siger klimaministeren.

- I Danmark har vi jo vist, at det faktisk er muligt at lave grøn omstilling, der er billigere end kul. Den kommende havmøllepark Kriegers Flak er et glimrende eksempel.

- Det ikke kunne lade sig gøre at lave et nyt kulkraftværk, der laver billigere strøm end Kriegers Flak, siger Lilleholt.