Minister til Messerschmidt: »Er det ikke dig fra Big Brother?«

Transportminister Magnus Heunicke driller EU-parlamentariker Morten Messerschmidt med fortiden i realityprogrammet Big Brother, men erklærer sig også enig i en del af DFerens kritik af det danske folkestyre.

Morten Messerschmidt med kæresten Dot Wessmann. Fold sammen
Læs mere
Foto: Torben Christensen

Det danske folkestyre er et halvdårligt realityshow. Sådan lyder meldingen fra EU-parlamentariker Morten Messerschmidt (DF) i lørdagens Politiken. Og det har fået transportminister Magnus Heunicke (S) til tasterne med følgende reaktion på Twitter:

»Vise ord fra Morten Messerschmidt om #dkpol (dansk politik, red.) som halvdårligt realityshow. Hov vent: Er det ikke dig fra Big Brother VIP?« med henvisning til Messerschmidts tidligere deltagelse i realityprogrammets sæson med kendte danskere.

Morten Messerschmidt takker den socialdemokratiske minister for komplimentet og tilføjer i et tweet:

»Jo, men se, jeg afstod fra den slags, da jeg blev valgt. Embedet forpligter. Er du da uenig heri?«

Svaret fra ministeren falder hurtigt og lyder:

»Ok. Så man må bruge reality til at blive valgt. Men ikke bagefter? Nå, er enig i forhold til efterspørgsel af ansvarsbevidsthed,« skriver Magnus Heunicke.

Messerschmidt udpeger i sit indlæg i Politiken tre forhold, han mener er med til at svække det danske folkestyre: For mange unge politikere, for mange journalister på Christiansborg og politikere uden basal viden om samfundet.

Transportministeren erklærer sig på Twitter enig i, at ansvaret som lovgiver forpligter og kalder det »en kæmpe opgave i min hverdag at få Folketinget til det«. Samtidig mener Magnus Heunicke, at det er et »problem, at presse og politikere definerer dagsordenen ens. Imens står befolkningen af.«