Minister skrev forkert navn på bilag – nu skal han i samråd

Det er hverken første eller anden gang, at Rasmus Prehn spiser ude med journalister på ministeriets regning. Ministeren gentager igen og igen, at han har betalt pengene tilbage. En professor siger, at han stadig har gjort noget ulovligt, og nu vil Venstre have ministeren i samråd.

Pengene er blevet betalt tilbage, siger Rasmus Prehn. Det er ligegyldigt, siger professor i forvaltningsret. Fold sammen
Læs mere
Foto: Liselotte Sabroe/Ritzau Scanpix
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

I papirerne stod der, at daværende udviklingsminister Rasmus Prehn (S) havde været ude at spise med journalist Søren Wormslev fra Nordjyske på sit daværende ministeriums regning.

Men Søren Wormslev afviser, at han nogensinde skulle have spist middag med Rasmus Prehn.

Det skriver Ekstra Bladet.

Rasmus Prehn siger, at der må være sket en fejl, og han har derfor betalt hele prisen på 1.468 kroner for middagen på restaurant Undici tilbage til ministeriet.

Samtidigt nægter Prehn, der nu er minister for fødevarer, landbrug og fiskeri, at forklare, hvem han egentlig spiste middag med.

Og det er ikke godt nok, lyder det fra Morten Dahlin (V), der er formand for retsudvalget.

Han vil nu hive ministeren i samråd.

»Rasmus Prehn skylder et klart svar, og det må han give i et samråd. Hvorfor er der så meget rod, og hvem spiste han egentlig middag med på skatteborgernes regning,« skriver Morten Dahlin på Twitter.

Også Ole Birk Olesen fra Liberal Alliance giver på Twitter udtryk for sin utilfredshed med Rasmus Prehns ageren.

»Muligheden foreligger, at hans middag var fuldstændig privat, men at han løj bevidst om, at den var relateret til arbejdet som minister. Nogle mennesker vil måske endda tænke, at det er sandsynligt givet forløbet,« skriver Ole Birk Olesen på Twitter.

»Det skal han jo«

Med til historien hører det, at det langt fra er første gang, at Rasmus Prehn har svinget ministerkortet for at spise middag med en journalist.

Eksempelvis er det sket hele to gange med B.T.s debatredaktør, Sanne Fahnøe, og selvom Rasmus Prehn igen og igen har lagt vægt på, at han har betalt pengene for middagsaftalerne tilbage til ministeriet, vasker det ingenlunde hans hænder rene.

Til Ekstra Bladet siger professor i forvaltningsret ved Aalborg Universitet Sten Bønsing, at en minister ikke må bruge ministeriets kort til at betale for private udgifter – ligegyldigt hvor hurtigt, den pågældende minister så måtte betale pengene tilbage.

»Det er klart, at det skal han jo. Ellers er der tale om økonomisk kriminalitet. Man bliver nødt til at have styr på sine kort. Ellers må man have et lille klistermærke eller lap på sit kort, så man ikke kommer til at bruge det forkerte. Og i øvrigt så har han jo gjort det flere gange. Man kan måske en enkelt gang begå en fejl, men det er svært at forestille sig, at man bliver ved,« siger Sten Bønsing.

På Facebook skriver Rasmus Prehn, at han ville ønske, han kunne gøre det om.

»Jeg skulle aldrig have bragt mig selv i denne situation, men udvist større omhyggelighed,« skriver ministeren.