Minister skal forklare negativt notat om Kattegatbro

1500 kroner bliver prisen for at køre over Kattegatbroen, lyder konklusionen i et notat. Transportministeren skal nu redegøre for, om hun står bag.

En bro over Kattegat kommer til at koste 110 milliarder kroner. Det betyder, at en enkeltbillet over broen kommer til at koste 1500 kroner, mens taksten for en lastbil bliver 7900 kroner.

Det er konklusionen i et notat, og de høje priser vil reelt knuse mulighederne for en bro over Kattegat. Derfor vil østjyske folketingsmedlemmer nu have en forklaring på notatet, der er dukket op i den lokale presse i Østjylland. For det fremgår ikke af notatet, hvem der står bag, men TV2 Østjylland siger, at det er Transportministeriet. Det vil ministeriet ikke kommentere, og derfor har socialdemokraten Kirsten Brosbøl bedt om en forklaring fra transportminister Carina Christensen (K).

- Jeg vil høre, om det kommer fra hendes ministerium, og hvem der har bestilt det. Jeg vil gerne vide, hvem afsenderen er, for det er dybt useriøst. En masse af de præmisser, der lægges til grund for beregningerne, er kritisable, og det kan ikke være rigtigt, at noget venstrehåndsarbejde skal lægges til grund for regeringens beslutning om en undersøgelsen af Kattegatbroen, siger Kirsten Brosbøl.

/ritzau/