Minister lægger op til at ændre taxametersystemet

Uddannelses- og forskningsminister Sofie Carsten Nielsen lægger nu op til en ændring af taxametersystemet for uddannelsesinstitutioner.

Foto: Simon Læssøe

Uddannelses- og forskningsminister Sofie Carsten Nielsen (R) er nu klar til at se på ændringer af det taxametersystem, som betyder, at uddannelsesinstitutioner får penge efter antallet af studerende, de optager. Det skriver Politiken.

Ministeren mener ikke, at det nuværende system nødvendigvis fremmer en kultur på de videregående uddannelser, hvor kvalitet bliver sat højt.

»Man kunne foranlediges til at tro, at taxametret var en tilskyndelse til at tage flere studerende ind, fordi man så får flere penge. Og det er ikke måden at fremme kvalitet på. Jeg vil se på, om de strukturer, der er omkring de systemer, vi har, er med til at fremme kvalitet, eller om de skaber en uheldig kultur. Det kunne jeg godt være bekymret for,« siger Sofie Carsten Nielsen til Politiken.

Regeringens kvalitetsudvalg har netop fremlagt en rapport, hvori det bliver fastslået, at danske uddannelser skaber for lidt læring, og at kvaliteten kan »forbedres markant«.

Regeringen er ved at lave en større analyse af taxametersystemet, som ventes klar ved årsskiftet.

Her skal der ifølge Sofie Carsten Nielsen ses på, om man i højere grad kan belønne de uddannelsessteder, som virkelig gør noget ud af undervisningen og kvaliteten i uddannelsen.