Minister lader gymnasieklasser vokse

Undervisningsministeren siger, at det er gymnasiernes eget ansvar, hvor mange elever der er i klasserne.

undervisning i kinesisk p Niels Steensens Gymnasium Fold sammen
Læs mere
Foto: Liselotte Sabroe
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Undervisningsminister Tine Nedergaard (V) vil ikke blande sig i, at der er sket en stigning i gymnasieklasser med 30 elever eller mere på 24 procent bare i år.

Det er en undersøgelse fra Danske Gymnasieelevers Sammenslutning, som viser, at 18.000 unge danskere for kort tid siden begyndte i 1. g i en klasse, hvor der mindst er 30 elever.

Tina Nedergaard vil ikke blande sig i de voksende gymnasieklasser, men henviser til, at det er gymnasiernes eget ansvar at finde ud af, hvor mange elever der skal være i hvert klasselokale.

- Gymnasierne har fået selvstyre, og også for sammensætningen af klassestørrelserne gælder det, at det er bestyrelsernes ansvar, siger Tina Nedergaard.

Ministeren er klar over, at mange unge i disse år søger mod gymnasierne, men det betyder også flere penge til at indrette undervisningen mest hensigtsmæssigt, lyder det. Og hun opfordrer gymnasierne til at tænke i andre baner.

- Jeg kan som ansvarlig minister konstatere, at søgningen til gymnasierne er stor i disse år. Men det betyder også, at der strømmer flere penge til gymnasierne. Jo flere elever, jo flere penge, siger hun og tilføjer:

- Den ressource skal bruges hensigtsmæssigt, og man skal ikke kun tænke undervisning som 'én lærer, ét hold og ét lokale'.

/ritzau/