Minister kræver politiets forklaring på manglende kameraer ved broer

Kun tre af 30 lovede kameraer ved motorvejsbroer er sat op, omtrent ni måneder efter at det blev lovet.

Kun tre af 30 lovede kameraer ved motorvejsbroer er sat op, omtrent ni måneder efter at det blev lovet. Fold sammen
Læs mere
Foto: Mads Claus Rasmussen
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Rigspolitiet skal give en forklaring over for forligskredsen på, hvorfor kun tre ud af 30 lovede kameraer ved motorvejsbroer er blevet sat op.

Det siger justitsminister Søren Pape Poulsen (K).

Ministeren reagerer på Radio24syvs historie fredag om, at det er gået ualmindeligt langsomt med at få sat 30 lovede kameraer op, der skal sætte en stopper for stenkast ved motorvejsbroer.

»Jeg må sige, at jeg er stærkt utilfreds med, at der ikke er kommet flere kameraer op. Det er en sag, jeg vil bede Rigspolitiets ledelse redegøre for over for forligskredsen,« siger justitsministeren.

For to år siden blev en tysk familie ramt af en stor betonflise på den fynske motorvej. Kvinden døde på stedet, og manden blev invalid.

For at sætte en stopper for stenkast ved motorvejsbroer sagde justitsminister Søren Pape Poulsen i november 2017, at han ville sætte 30 kameraer op på udvalgte steder.

Men kun tre ud af 30 kameraer er sat op i slutningen af august 2018, viser en aktindsigt fra Justitsministeriet og oplysninger fra Rigspolitiet ifølge Radio24syv.

Hos Socialdemokratiet er der stærk utilfredshed.

»Det er simpelthen mangel på respekt. Vi havde fået lovning fra Søren Pape Poulsen på, at kameraerne ville blive sat op inden årsskiftet. Jeg troede, de alle var sat op, og der var styr på det,« siger Socialdemokratiets retsordfører, Trine Bramsen, til Radio24syv.

Rigspolitiet meddelte i december 2017, at man var »i fuld gang« med at anskaffe kameraerne.

I dag beklager kommunikationsdirektør i Rigspolitiet Anders Frandsen, at det ikke er gået hurtigere, men siger samtidig, at politiet ligesom for ti måneder siden »er i fuld gang« med at få sat kameraerne op.

»Der er nogle ting, man skal have undersøgt i en opstartsfase: forskellige typer kameraer, de tekniske specifikationer og udbudsvurderingen. Men vi er i fuld gang, og der er nu acceleration i processen,« siger Anders Frandsen fra Rigspolitiet til Radio24syv.

Politiet regner med at have sat 22 kameraer op inden 1. november, skriver Radio24syv.

Gerningsmanden i sagen med den tyske familie blev aldrig fundet.

Det var den mest alvorlige episode i en lang række af sager med stenkast fra danske motorvejsbroer.

/ritzau/