Minister klar til at diskutere endnu flere penge til Skat

Skat har allerede udsigt til syv milliarder og 2000 medarbejdere. DF og S vil forhandle om endnu flere penge.

ARKIVFOTO 2015 af Skatteminister Karsten Lauritzen (V) (Foto: Jens Nørgaard Larsen/Scanpix 2017) Fold sammen
Læs mere
Foto: Jens Nørgaard Larsen
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Skatteminister Karsten Lauritzen (V) vil før sommerferien indkalde til forhandlinger om at tilføre skattevæsnet flere ressourcer ud over det, der allerede er aftalt.

Det siger han til Ritzau, efter at Socialdemokratiet og DF har fremsat et fælles beslutningsforslag, der vil pålægge ministeren at indlede sådanne forhandlinger.

»De sparker en åben dør ind,« siger Karsten Lauritzen.

»Vi i regeringen drøfter gerne, om investeringsplanen på syv milliarder og 2000 ekstra medarbejdere er tilstrækkeligt.«

Hos Socialdemokratiet og Dansk Folkeparti vækker det glæde, at ministeren er klar til at drøfte, om der er behov for mere.

Socialdemokratiet har stillet forslag om, at der skal ansættes 1000 yderligere personer til det, der kaldes Skats indsatsområde. Det dækker blandt andet over kontrol med moms.

For Dansk Folkeparti handler ekstra kontrol også om at sikre danskernes skattemoral. Det forklarer skatteordfører Dennis Flydtkjær (DF).

»Vi har haft en tid, hvor vi er blevet snydt for 12 milliarder kroner i udbytteskatteskandalen. Danskerne kan se, at inddrivelsen er gået i stå. Og vi har et ejendomsvurderingssystem, der sejler.«

»Det gør naturligt, at skattemoralen falder. Danskerne kan måske med rette tænke: Hvorfor skal jeg betale min skat med glæde, når alle andre kan slippe,« siger Flydtkjær.