Minister i kovending: Drabsmænd skal miste forældremyndighed

I sager, hvor en forælder dræber den anden forælder, skal drabsmanden ikke længere automatisk have forældremyndigheden over de fælles børn, siger socialminister Manu Sareen.

Foto: Københavns Vestegns Politi. Hafida Bourouih.
Læs mere
Fold sammen

Hvis en far slår en mor ihjel, skal han ikke længere automatisk have forældremyndigheden over fælles børn.

Det siger socialminister Manu Sareen (R) til TV2.

Socialministeren laver dermed en kovending efter en række omtalte sager om forældredrab, hvor gerningsmænd har fået forældremyndigheden over fælles børn.

Senest er det sagen om den 39-årige Hafida Bourouih, som blev dræbt af sin tidligere samlever og far til sine børn, hvor faren efterfølgende har fået den fulde forældremyndighed over parrets to børn.

»Jeg vil ændre lovgivningen på det her område. Det skal være sådan fremover, at drabsmanden som udgangspunkt ikke får forældremyndigheden i de her ulykkelige sager. Det skal være sådan, at vi tager udgangspunkt i barnets tarv. Sådan er det ikke i dag, og det sender et meget uheldigt signal,« siger socialminister Manu Sareen til TV2, som ellers tidligere har afvist at ændre reglerne på trods af pres fra flere partier.

Meldingen kommer forud for et møde med Folketingets socialordførere tirsdag morgen, hvor der var lagt op til, at et flertal uden om regeringen ville presse en lovændring igennem.