Minister i appel om fjernvarme: Hold jer fra kundernes penge

Lars Christian Lilleholt (V) vil lukke lovhul, der betyder, at ejere af fjernvarmeværker kan trække penge ud.

Arkivfoto: Lars Christian Lilleholt (V) vil lukke lovhul, der betyder, at ejere af fjernvarmeværker kan trække penge ud. Fold sammen
Læs mere
Foto: Emil Hougaard

For fjernvarmekunderne i Herning er der ikke så meget at stille op. De har udsigt til en regning på samlet set 172 millioner kroner, som fjernvarmeselskabet Eniig Varmes ejere har fået lov at opkræve.

Men for resten af landets fjernvarmekunder er der måske håb om at undgå de ekstraregninger, som blandt andet Altinget og Jyllands-Posten har beskrevet er på vej.

Energi- og klimaminister Lars Christian Lilleholt (V) har nemlig indkaldt Folketingets partier til drøftelser om sagen. Målet er at lukke det, ministeren mener er et hul i loven fremadrettet.

Og hvis muligt er Lilleholt også klar til at ændre reglerne med tilbagevirkende kraft. Sådan at de ansøgninger, om at trække penge ud til ejere af fjernvarmeselskaberne, skal behandles efter nye regler.

Men det ikke sikkert, det på den måde er muligt rent juridisk at ændre reglerne med tilbagevirkende kraft, erkender Lilleholt.

Derfor sender han en appel til fjernvarmeselskaberne:

»Jeg vil opfordre selskaberne til at trække deres ansøgninger om forrentning af indskudskapitalen tilbage. Og dermed aktivt hjælpe til at forhindre, at forbrugernes penge bruges på andet end fjernvarme.«