Minister har tjent penge i skattely

Udviklingsminister Ulla Tørnæs (V) har tjent penge på aktier i Bahamas-koncern. Det skriver DR.

ARKIVFOTO af udviklingsminister Ulla Tørnæs. (Foto: Thomas Lekfeldt/Scanpix 2016) Fold sammen
Læs mere
Foto: Thomas Lekfeldt

Før Efterforskerne på P1 kontaktede hende, ejede udviklingsminister Ulla Tørnæs (V) aktier for 74.000 kr. i selskabet United International Enterprises, hvis moderselskab er i skattely på Bahamas. Hun har nu besluttet sig for at sælge aktierne. Det skriver DR.

»Efter jeg er blevet bekendt med, at der kan sættes spørgsmålstegn ved virksomhedens skattemæssige strukturer, har jeg valgt at sælge mine aktier i virksomheden. Derudover har jeg ikke yderligere kommentarer,« skriver Ulla Tørnæs i et skriftligt svar til DR.

Ministeren har ifølge mediet tjent godt på aktierne, da de er steget 50 procent i de fem år, ministeren har ejet dem, viser data fra Københavns Fondsbørs.

Firmaet er børsnoteret i Danmark, men har sit moderselskab i skattely. De to datterselskaber, der er registreret i Danmark, betaler årligt mellem 100.000 og 250.000 i skat gennem de sidste fire år. Men koncernen har som helhed en omsætning på cirka to millarder kroner årligt. Direktør Ulrik hos United International Enterprises afviser kritikken.

»Vi er ikke et driftsselskab, der træffer en masse daglige beslutninger her i København. Beslutninger bliver taget af formandskab og bestyrelse, som mødes, hvor vi har drift,« siger Ulrik Juul Østergaard.

Bahamas er blandt de lande, der ofte har været brugt til skattely. Se hele listen her.