Minister besøger dansk fregat: USA lovpriser vores indsats

Claus Hjort Frederiksen har besøgt fregatten Peter Willemoes og det danske radaroperatørbidrag i Abu Dhabi.

Fregatten Peter Willemoes (arkivfoto). Fold sammen
Læs mere
Foto: Jens Nørgaard Larsen
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

København. Der bliver sat stor pris på den danske indsats mod Islamisk Stat (IS) fra amerikansk side.

Det fortæller forsvarsminister Claus Hjort Frederiksen (V) efter et besøg fredag på fregatten Peter Willemoes, der tidligere på året blev indsat i kampen mod IS.

- Jeg har mødt stort engagement hos besætningen på Willemoes og deler fuldt og helt de lovord, der lyder fra vores amerikanske allierede om den danske indsats, siger Claus Hjort Frederiksen i en pressemeddelelse.

Fregatten har bidraget til at beskytte hangarskibet George H.W. Bush og hele gruppen af hangarskibe. Desuden har den bidraget til kontrol med luftrummet omkring skibene.

Folketinget besluttede i februar at sætte Peter Willemoes ind i kampen mod IS.

Forsvarsministeren kalder kampen mod IS for en af regeringens vigtigste udenrigs- og sikkerhedspolitiske opgaver.

- Vi bidrager til kampen mod Isil til lands, i luften og nu også til søs. Det viser, at vi fra dansk side råder over en lang række militære virkemidler, så vi kan bidrage på mange fronter, siger Claus Hjort Frederiksen og bruger her Isil som en anden betegnelse for Islamisk Stat.

Venstre-ministeren havde også tid til at besøge det danske radaroperatørbidrag. Det befinder sig i luftoperationscentret på Al Dhafra-luftbasen i Abu Dhabi.

Her hjælper man til med at koordinere koalitionen mod IS' luftoperationer.

- Det danske radarbidrag har markant betydning for gennemførelsen af koalitionens luftoperationer over Irak og Syrien. Derfor er bidraget også meget efterspurgt i koalitionen, og vi får stor tak fra vores samarbejdspartnere, siger Hjort.

Foruden radaroperatørbidraget hjælper Danmark med en luftovervågningsradar, der er placeret på Al Asad-luftbasen i Irak.

/ritzau/