Minister afviser langsom behandling af muslingekvoter

En række partier kritiserer minister for at være for langsom med at indføre kvoter for muslinger og østers.

Foto af fiskeriminister Eva Kjer Hansen. Fold sammen
Læs mere
Foto: Thomas Lekfeldt
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Spørger man kritikerne har fiskeriminister Eva Kjer Hansen (V) været tavs som en østers i en sag om at dæmme op for kvoter af muslinger og østers.

Hun anklages for bevidst at forhale sagen af en række af folketingets partier, herunder regeringens støtteparti, Dansk Folkeparti.

Men det afviser hun fredag på et samråd.

»Vi kunne sagtens have aftalt en anden tidsplan for dette forløb, og det havde jeg også gerne gjort, hvis det var blevet rejst. Det er rigtig ærgerligt, at det ikke er sket undervejs,« siger hun.

Sagen handler om en begrænsning af antallet af østers- og muslingelicenser, som alle Folketingets partier i 2018 blev enige om.

Kritikken går på, at der gik mere end fem måneder, fra aftalen om kvotebegrænsning blev indført, til der forelå en bekendtgørelse.

Fiskeriordfører Ib Poulsen (DF) har truet med at stoppe på sin post, da han finder arbejdet med ministeren »anstrengende«.

Fiskeriministeren påpeger omvendt, at der har været flere møder, hvor emnet ikke er dukket op, uden at nogle af Folketingets partier har undret sig over det.

Desuden nævner hun, at der ikke kunne lovgives med tilbagevirkende kraft.

Partierne mener, at ministeren har trukket lovgivningsarbejdet i langdrag. Dansk Folkeparti har luftet muligheden for at give ministeren en næse.

Det har samtidig provokeret partierne, at Eva Kjer Hansen i efteråret har været på besøg hos Svend Søe Bonde, en af kvotebegrænsningens største modstandere.

Her blev hun budt på champagne og østers i dennes østersbar i Glyngøre. Ministeren fremhæver, at hun også mødtes med foreninger og borgmesteren.

»Jeg synes, det er interessant, at jeg skal afhøres i, hvilke besøg jeg foretager mig rundt omkring.«

»Det var faktisk en meget berigende lørdag i forhold til at komme omkring de problemstillinger og udfordringer, der er i fiskeriet,« siger hun.

/ritzau/