Minister afviser at straffe læger

Sundhedsministeren har ingen planer om at straffe praktiserende læger, der er for ivrige med at sende patienter videre i systemet.

Sundhedsminister Astrid Krag (SF). Fold sammen
Læs mere
Foto: Torkil Adsersen
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Onsdag fremgår det af Jyllands-Posten, at regeringen og Venstre har diskuteret muligheden for at styre de praktiserende lægers henvisninger bedre ved at straffe de læger, der henviser for meget. Men ideen bliver ikke til lov.

Det understreger sundhedsminister Astrid Krag (SF) i en mail til Berlingske Nyhedsbureau.

»Jeg har ingen planer om, at der skal indføres økonomiske incitamenter i forhold til henvisninger, og i praksis er det i øvrigt sådan, at det er regionerne og lægerne, som skal aftale det, før det overhovedet kan komme på tale,« siger hun.

Derfor vil ideen om at straffe henvisnings-ivrige læger ikke være med i det lovforslag, som ministeren har kastet ind i den igangværende strid mellem læger og regioner.

»Det vil ikke indgå i lovforslaget. Lovforslaget giver mulighed for at følge lægernes henvisningsmønstre, men det er ikke sundhedsloven, der regulerer økonomiske sanktioner,« forklarer Astrid Krag.

»Jeg er helt enig med Kræftens Bekæmpelse og Danske Patienter i, at patienthenvisninger skal bero på en lægefaglig vurdering. Det bliver der ikke ændret på. Og det fremgår også tydeligt af papiret, at spørgsmål om lægers henvisninger til privatpraktiserende speciallæger eller sygehuse ikke skal reguleres i sundhedsloven,« udtaler hun med henvisning til det notat, som Jyllands-Posten har fået fat i.