Minister aflyser afgift på sukkerfrit slik

Sukkerfrit slik skal være billigere end slik uden sukker, lyder det fra skatteminister. Kritik får ham til at pille bebudet afgiftshop på sukkerfrit slik væk.

Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Skatteminister Kristian Jensen (V) vil fjerne en afgift på sukkerfrie vingummier, chokolade og lakrids, som et nyt forslag ellers lagde op til. I stedet skal afgifter gøre slik med sukker dyrere end slik uden sukker, mener han.

- Derfor har jeg allerede i går godkendt et ændringsforslag til loven, sådan at den afgiftsstigning, der kommer, kun rammer det sukkerholdige slik, siger skatteminister Kristian Jensen til DR.

Ændringsforslaget kommer på baggrund af et initiativ fra Dansk Folkeparti, som lige netop har foreslået, at de afgifter, som fra nytår skulle lægges på al slik, i stedet kun skulle ramme slik, som indeholder sukker.

- Man kan jo kalde det en forglemmelse eller et område, som vi ikke har haft fuldt fokus på, lyder forklaringen fra Kristian Jensen.

Han forklarer, at regeringen fra begyndelsen har været indstillet på at fritage sukkerfrie sodavand for de nye afgifter.

/ritzau/