Mimi Jakobsen stævner Rasmus Paludan for injurier

Rasmus Paludan skal nu stå til regnskab i retten for at kalde Mimi Jakobsen »nazisvin«. Den tidligere formand for Centrum-Demokraterne anlægger injuriesag mod Stram Kurs-lederen.

Fortællingen om Rasmus Paludan, der i løbet af valgkampen blev afsløret som en chikanerende stalker med en blakket fortid, er også fortællingen om et i danmarkshistorisk sammenhæng brutalt brud på samtlige gældende regler for god debatskik. Han angreb Mimi Jakobsen, som i »Aftenshowet« på DR1 blev kaldt »nazisvin« af Stram Kurs-lederen. Fold sammen
Læs mere
Foto: DR

Tidligere partileder og direktør i Red Barnet Mimi Jakobsen anlægger en injuriesag mod Rasmus Paludan, leder af Stram Kurs, for at have fremsat injurierende beskyldninger mod hende.

Det skriver Mimi Jakobsens advokat i en pressemeddelelse.

Sagen bliver anlagt, fordi Paludan i et tv-program på DR1 kaldte Mimi Jakobsen for »nazisvin«. Og det blev for meget for hende.

»Der er en helt naturlig grænse for, hvad man kan tillade sig at kalde et andet menneske, samt hvad man som menneske skal finde sig i at blive kaldt,« siger Mimi Jakobsen i pressemeddelelsen.

Hun mener, at Paludan har overtrådt straffelovens paragraf 267, der omhandler ærekrænkelse. Der er en strafferamme på op til fire måneders fængsel.

Hun siger videre, at sagsanlægget først kommer nu, da hun ikke ville give Paludan mere opmærksomhed i valgkampen.

»Derfor bad jeg mine advokater om at forberede sagen, men at vente med at anlægge den til efter folketingsvalget. Det her handler ikke om penge eller størrelsen på den straf, han får. Det handler om at sige fra og om at sætte en grænse for, hvad man skal finde sig i,« forklarer Mimi Jakobsen.

»Fandeme nej«

Hun understreger, at hun er »stolt af«, at Danmark som nation ikke gav Paludans parti, Stram Kurs, tilstrækkeligt med stemmer til at komme i Folketinget.

Da Mimi Jakobsen medvirkede i »Aftenshowet« sammen med Rasmus Paludan, sagde hun, at Paludan var meget »tæt på nazistiske tankegange«. Lidt senere i samtalen beskyldte Rasmus Paludan så tilsvarende Mimi Jakobsen for at være »nazist«, inden han blev afbrudt af hende.

»Det slipper du sgu ikke godt fra at sige om mig. Det kan jeg godt sige dig. Fandeme nej,« svarer hun.

»Jo, det gør jeg, fordi du er et nazisvin«, lyder det tilbage fra Paludan.

»Aftenshowet« blev efterfølgende kritiseret for ikke at være gået kritisk til Paludan.

Og Mimi Jakobsen modtog ifølge hendes advokat en række grove beskeder på sin Facebook-profil, ligesom skilte med ordet »nazisvin« er blevet hængt ved hendes hjem.

Disse trusler vil også blive gennemgået af Mimi Jakobsens advokat.»Vi blev af Mimi Jakobsen bedt om at undersøge muligheden for at føre en injuriesag mod dels Rasmus Paludan og dels de personer, der har fremsat injurier på hendes Facebook. Dette har indtil videre resulteret i en stævning mod Rasmus Paludan, og nu fortsætter arbejdet med at gennemgå og identificere eventuelle krænkelser på Facebook,« siger advokat Lisbeth Bak fra ACEA Law, der repræsenterer Mimi Jakobsen, i en pressemeddelelse.

Paludan vil frifindes

Det har ikke været muligt for Berlingske at få en kommentar fra Rasmus Paludan, men han siger til Ritzau, at Mimi Jakobsen »må forvente, at der siges grimme ting tilbage«, når hun selv siger »grimme ting om folk«.

Han henviser til, at Mimi Jakobsen 4. maj – årsdagen for Danmarks befrielse under Anden Verdenskrig – lagde et opslag på Facebook. Her beklagede Mimi Jakobsen sig over, at »en åbenlys nazist kan opstille og blive valgt til det danske Folketing«. Hun nævnte ikke Rasmus Paludan ved navn i opslaget.

Paludan siger ydermere til Ritzau, at han vil påstå frifindelse i injuriesagen, der er anlagt, og at han i den forbindelse vil overveje, hvordan han skal reagere på hendes udtalelser.

»Når der kommer en stævning, kan jeg fremsætte modkrav. Det svarer til at anlægge en sag. Det er naturligvis en mulighed, der skal overvejes,« siger han.