Millioner til efterspurgt indsats for ledige

Regeringen har skudt yderligere 20 millioner kroner i en tilskudsordning, der giver små virksomheder mulighed for at ansætte højtuddannede.

Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

133 mindre virksomheder, der normalt ikke beskæftiger mange akademikere, kan ifølge Uddannelsesministeriet se frem til at få tilskud til ansættelser af højtuddannede i projektstillinger i resten af 2012. Det skal ske ved at sprøjte yderligere 20 millioner kroner ind i den såkaldte videnpilotordning.

- Regeringen gør i øjeblikket en stor indsats for at bekæmpe ledigheden, og vi ved, at videnpilotprojekterne i rigtig mange tilfælde fører til fast beskæftigelse for videnpiloterne, men også job til andre ledige, siger uddannelsesminister Morten Østergaard (R) og tilføjer:

- Derfor glæder det mig meget, at vi har mulighed for at prioritere at give denne populære ordning endnu et markant løft på 20 millioner kroner. Dermed er videnpilotbudgettet mere end fordoblet i årets løb.

Ordningen fik i første omgang tildelt 26 millioner kroner i forbindelse med finansloven for 2012, og da de var opbrugt i juni, tildelte regeringens ungepakke yderligere 10 millioner kroner til ordningen, som nu er ved at være opbrugt.

I regeringens udspil til en finanslov for 2013 er der sat henholdsvis 53 millioner kroner og 45 millioner kroner af til ordningen i 2013 og 2014. Samtidig kan personer med mellemlange videregående uddannelser også blive omfattet af ordningen, der har eksisteret siden 2005 og er et tilbud til virksomheder med to til 100 medarbejdere.