Milliardgevinst ved lavere topskat

Hemmeligholdt rapport fra Skatteministeriet viser selvfinansieringsgrad på op til 136 procent ved at sænke topskatten. K og NA er begejstrede.

Foto: Jan Jørgensen

Regeringspartiet De Konservative og Ny Alliance griber med kyshånd en omstridt intern rapport fra Skatteministeriet, som tilsyneladende viser at VK-regeringen kan skaffe milliarder ekstra til velfærd ved at sænke topskatten. Begge partier mener, at rapporten dokumenterer at en lavere topskat giver så store såkaldte dynamiske effekter, at skattelettelsen betaler sig selv hjem.

- Skattelettelser er nødvendige for at sikre velfærden for de svageste i samfundet på længere sigt. I en verden med global konkurrence er skattelettelser samtidig nødvendige for at opretholde Danmarks konkurrenceevne. Skattelettelser gør det attraktivt for flittige og dygtige mennesker at arbejde her i landet, og for virksomhederne at investere i Danmark, siger De Konservatives skatteordfører, Lars Barfoed.

Ifølge Lars Barfoed vil rapporten derfor "blive en afgørende del af grundlaget" for de beslutninger, der skal træffe om at sænke skatten, når Skattekommissionen afleverer sin rapport til februar.

Ny Alliances politiske ordfører, Anders Samuelsen, kalder det samtidig "en skandale" og "magtmisbrug", at Skatteministeriets rapport først kommer frem nu. Ifølge Dagbladet Børsen stammer rapporten fra sidste sommer, men er aldrig blev offentliggjort.

/ritzau/