Milliardaftale om renovering kan skabe tusindvis af job

Regeringen har landet en politisk aftale om renovering af almene boliger for 18 milliarder kroner. Aftalen kan skabe job til op mod 18.000 personer frem mod 2020.

Det er godt nok lejernes egne penge, som de har betalt ind til Landsbyggefonden, men nu har regeringen sammen med SF, Dansk Folkeparti, Enhedslisten og de Konservative besluttet, at de skal bruges til blandt andet renovering.

Det betyder, at flere end 50.000 almene boliger kan renoveres frem til 2020. Og alt det arbejde skulle gerne kunne skabe job til 18.000 personer over samme periode.

Rammen er øget markant siden regeringens første udspil, og blandt andet derfor står Venstre uden for forliget.

Men minister for by, bolig og landdistrikter, Carsten Hansen (S), virkede alligevel glad nok for at kunne præsentere aftalen fredag eftermiddag.

»Skal jeg fremhæve enkelte elementer, så er det, at renoveringsindsatsen fortsætter på et meget højt niveau i 2015 og 2016. Derudover bliver der lagt ekstra vægt på at skabe tryghed i især vores udsatte boligområder, og så fortsætter vi den boligsociale indsats,« siger han.

Rammerne øges, så der de næste to år afsættes 4,2 milliarder kroner om året til renovering, som så daler til 2,5 milliarder i 2017.

Regeringens udgangspunkt var på 2,8 milliarder, men det lykkedes altså for forligspartierne at få rammen hævet.