Miljøministeriet lægges om

Kommunalreformen og fremtidens skrappe miljøkrav fra EU får Miljøministeriet til at ændre på strukturen. Skov- og Naturstyrelsen deles op i to fra 1. oktober.

Miljøministeriet får ny struktur.

Skov- og Naturstyrelsen deles fra 1. oktober op i to nye styrelser, så hovedkvarteret i Haraldsgade i København også kommer til at huse en nyoprettet By- og Landskabsstyrelse. Miljøstyrelsen på Christianshavn skal have "en skarpere, erhvervsrettet profil".

Formålet med omlægningen er at skabe "et nyt og mere fokuseret Miljøministerium", og der bliver flyttet grundigt rundt på de hidtidige ansvarsområder, fortæller materiale, som Ritzau har set.

Der bliver i fremtiden tre centrale styrelser: Miljøstyrelsen, Skov- og Naturstyrelsen samt By- og Landskabsstyrelsen. Sidstnævnte får de syv regionale miljøcentre under sig og skal især løse opgaver i forhold til de nye kommuner.

Ikke mindst kommunalreformen er baggrunden for ændringerne, forklarer departementschef Erik Jacobsen. Desuden indebærer skrappe miljøkrav fra EU, at de kommende år byder på meget krævende opgaver inden for vandmiljø og natur.

/ritzau/