Miljøminister og minister for nordisk samarbejde Karen Ellemann(V)

Først benægtede Karen Ellemann, at hun overhovedet interesserede sig for politik. Men senere er det gået hurtigt for Venstrekvinden.

Karen Ellemann takker af som indenrigs- og socialminister og bliver i stedet miljøminister og minister for nordisk samarbejde. Fold sammen
Læs mere
Foto: Jonas Vandall ¯rtvig
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

- Politik er for kedeligt, siger ny miljøminister Karen Ellemann, Venstre.
Hun vil langt hellere arbejde på sit modelbureau, hvor der hver dag sker noget nyt. Ikke ligesom i politik - som jeg synes, er en alenlang stribe af tidskrævende forhandlinger, fortsætter hun.
Det gamle eksemplar af Billedbladet Søndag citerer en 23-årig Karen Ellemann midt i 90’erne, og departementschef i Indenrigs- og Socialministeriet Christian Schønau opnår den forventede latter, da han i dag fandt det frem til Karen Ellemanns fratrædelse i ministeriet.
LÆS OGSÅ: Her er alle ministre efter Lars Løkke Rasmussens regeringsrokade

For efter at have arbejdet på som modelbureauleder, journalist, lærer og teaterleder måtte Karen Ellemann indrømme, at det måske alligevel var lidt spændende at arbejde med politik.

Minister efter halvandet år

Fra 2006 blev det kommunalpolitikken på Rudersdal Rådhus. Da hun i 2007 flyttede kontor til Slotsholmen var det med støtte fra den udstoppede røde ræv, der også blandt andet har holdt farmand og tidligere udenrigsminister Uffe Ellemann med selskab på Christiansborgs gange.
Derfra gik det hurtigt. Efter kun halvandet år i Venstres Folketingsgruppe kunne ræv og kvinde flytte ind i et ministerkontor med ansvar for indenrigs- og socialstoffet. Hun havde ikke cirklet om telefonen, hun havde slet ikke forventet at blive tilgodeset i den nye statsminister Løkkes første ministerrokade, fortalte hun.
- Det er rigtigt, at der er tale om en lynkarriere, og det er jeg helt ærligt rigtig stolt af. Jeg skal gerne indrømme, at jeg ikke havde nogen tanker om, at det lige skulle være nu og så stor en post, fortalte hun dengang til Berlingske Tidende.
Lynhurtigt gik det også i kontoret på Holmens Kanal. På sine kun ti måneder og 16 dage i ministeriet vil Karen Ellemann blandt andet bliver husket for regeringens omdiskuterede madkasseordning. Når bølgerne gik som højest, sagde Ellemann, at forældrene fortsat frit kunne vælge at tage deres børn ud af institutionerne. Noget der fik oppositionen til at beskylde ministeren for mangel på virkelighedsfornemmelse.

Ikke ren jubel

Da Indenrigsministeriet- og Socialministeriet i dag blev splittet i to, fik Karen Ellemann i stedet overdraget ministeriet for Miljø og Nordisk Samarbejde.
- Det var ikke ren jubel at bare få meldingen om, at nu skulle der rykkes rundt. Men jeg har fået politisk forståelse med tiden, og jeg ved også godt, hvordan en kabale skal gå op. Der kan være stærke ønsker om forskellige poster. Og min nye post glæder jeg mig selvfølgelig også enormt meget til, sagde den nye miljøminister.
Karen Ellemann er fraskilt og har to børn.