Midtjysk oprørsparti bliver landsdækkende

Fælleslisten fra Vestjylland begynder at brede sig til resten af Udkantsdanmark med protesten mod centraliseringen af Danmark. Folketinget er målet.

Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Fælleslisten i Region Midtjylland etablerer sig nu som et landsdækkende parti og går snart i gang med at indsamle underskrifter for at kunne opstille til Folketinget.

Det oplyser formanden for den hidtil vestjysk baserede tværpolitiske liste, Leif Hornshøj.

Oprøret fra Udkantsdanmark imod de etablerede politiske partier er ved at forplante sig til regionerne Nordjylland, Syddanmark og Sjælland. Herfra vil observatører deltage i den midtjyske lokallistes generalforsamling den 26. april med henblik på at stifte deres egne lokalforeninger.

- Vi mangler endnu at få København med. Men der kan vi nok også få lidt støtte. Der bor jo mange jyder, siger Leif Hornshøj.

Fælleslisten har ansøgt Indenrigsministeriet om at opstille til folketingsvalget under samme navn og venter svar i denne måned.

- Straks når vi har fået svar, går vi i gang med at indsamle underskrifter. Vi håber på, at vi kan blive tungen på vægtskålen i Folketinget, siger Leif Hornshøj.

Fælleslisten Vest fik ved valget til regionsrådet i Midtjylland 36.000 stemmer - kun 3000 færre, end hvad der skulle til for at udløse to kredsmandater til et folketingsvalg.

Hermed fik Fælleslisten valgt to medlemmer ind i protest mod de etablerede partiers beslutning om at nedlægge vestjyske akutafdelinger og samle dem i et nyt storhospital inde i landet i Gødstrup ved Herning.

Som landsparti vil Fælleslisten også bekæmpe flytning af institutioner og arbejdspladser til de store byer, oplyser Leif Hornshøj.

- Vores mærkesag er decentralisering. Det er så grotesk, det der sker, at folk i yderområderne er ved at få nok, siger han med henvisning også til kommunalreformen og til reformerne af domstolene og politiet.

/ritzau/