Mette Frederiksens nye topchef fik ilddåb

Justitsministeriets nye departementschef fik en brat begyndelse på sit nye virke som leder af det omstridte ministerium med weekendens terrorhandling. Mandag begynder hun officielt i jobbet.

Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Egentlig skulle hun først tiltræde som ny departementschef i Justitsministeriet mandag. Men under weekendens terrorattentat fik Barbara Bertelsen sig noget af en ilddåb, og hun stemplede ind i ministeriet så tidligt som en halv time efter skyderiet i Krudttønden lørdag. Det skriver altinget.dk.

Rent formelt blev hun lånt ud fra sin stilling som vicedirektør i Moderniseringsstyrelsen, så hun kunne påbegynde sit nye arbejde som topchef for Justitsministeriet, hvor ministeren er politiets øverste chef.

Lørdag måtte både ministrene i Regeringens Sikkerhedsudvalg og deres departementschefer afbryde vinterferien for at samles klokken 18 - to og en halv time efter drabet ved Krudttønden, skriver altinget.dk.

I den sammenhæng er justitsministeren en helt central person, og af samme grund har Mette Frederiksen (S) haft behov for at få følgeskab af sin nye topchef.

Barbara Bertelsen har været 17 år i centraladministrationen, hvor hun opfattes som en stærk leder, der både har tæft for det politiske spil og forståelse for, hvad ministeren har behov for. Hun har tidligere været i Justitsministeriet som kontorchef, og hun har tidligere arbejdet tæt på Mette Frederiksen, da hun var beskæftigelsesminister, så de to kender hinanden på forhånd.

Ifølge Altinget var det Barbara Bertelsen, der rådgav Mette Frederiksen under konflikten med folkeskolen i 2013. Mediet henviser blandt andet til billeder fra samråd lige op til lovindgrebet, hvor Barbara Bertelsen ses lige bag den daværende beskæftigelsesminister.