Mette Frederiksen vil slå ned på dem der ikke vil friheden

S-formand Mette Frederiksen afviser kritik af forligspartiers kriminalisering af ytringer.

Formand for Socialiademokraterne, Mette Frederiksen, holder grundlovstale d. 5.6.2016, Rødding Højskole. (Foto: OLE JOERN / redstar/Scanpix 2016) Fold sammen
Læs mere
Foto: OLE JOERN / redstar
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

København. Der skal slås ned på dem, der ikke vil friheden, siger Socialdemokraternes formand, Mette Frederiksen, som svar på en opfordring fra 63 debattører, der vil have regeringen og aftalepartierne til at droppe kriminalisering af visse ytringer fra religiøse forkyndere.

Afvisningen falder på grundlovsdag, hvor Mette Frederiksen holder tale på Rødding Højskole, der er verdens ældste.

- Jeg synes ikke, det er en glidebane. Jeg synes, det er vigtigt at stå ved grundloven og at ville ytringsfriheden. Men samtidig skal vi slå ned på dem, der ikke vil friheden, siger Mette Frederiksen til TV2 efter talen.

Opfordringen om ikke at begrænse ytringsfriheden er blandt andet underskrevet af Jyllands-Postens tidligere kulturredaktør Flemming Rose, forfatter Carsten Jensen, imam Fatih Alev og tidligere SF-folketingsmedlem Özlem Cekic.

Appellen og kritikken har dog heller ikke gjort noget stort indtryk på kultur- og kirkeminister Bertel Haarder (V), der har ledet de såkaldte imamforhandlinger, hvor kriminalisering af visse ytringer var et hovedpunkt.

Han har tidligere sagt, at han godt kunne leve med, at man filede på ytringsfriheden.

Og for Socialdemokraternes formand står formålet lysende klart.

- Vi er nødt til at tage stilling. Hvem er det vi kæmper for. Er det først og fremmest imamerne, eller er det de børn, der undertrykkes i parallelsamfund i Danmark. Der tror jeg, vi skal træffe valget og beskytte de sidste, siger hun.

Danmark udfordres i disse år af personer, som forsøger at rive samfundets fundament væk under os, sagde statsminister Lars Løkke Rasmussen (V) efter sin grundlovstale.

Justitsminister Søren Pind (V) har søndag bebudet en skærpet indsats for at blokere hjemmesider og straffe personer, som spreder terrorpropaganda.

/ritzau/