Mette Frederiksen udtaler sig om krænkelser i Socialdemokratiet: »Jeg beklager dybt«

Efter flere dages tavshed udtaler statsminister Mette Frederiksen (S) sig for første gang om partiets håndtering af krænkelser i Socialdemokratiet, som blev beskrevet i Berlingske søndag.

 
Mette Frederiksen kommenterede i går på de mange sager om krænkelser i Socialdemokratiet.Video: Mads Claus Rasmussen/Ritzau Scanpix. Fold sammen
Læs mere
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Vi tester oplæsning. Fortæl os, hvad du synes her

Statsminister Mette Frederiksen (S) har for første gang udtalt sig om, at en tidligere ansat i Socialdemokratiet har krænket en række kvinder, som har følt sig svigtet af partiets ledelse.

»Jeg beklager dybt de oplevelser, de har haft. Man skal opføre sig ordentligt i og omkring Socialdemokratiet. Der skal være et arbejdsmiljø, vi alle sammen kan være i. Jeg er ærgerlig og ked af, at nogle har haft de oplevelser,« svarede Mette Frederiksen, da Ekstra Bladet spurgte ind til hendes manglende svar i den sag, som Berlingske afslørede søndag.

Statsministerens svar kom torsdag aften på et pressemøde på Marienborg, hvor Mette Frederiksen efter et møde med statslederne fra Grønland og Færøerne stillede sig til rådighed for pressen.

»Jeg mener, at jeg har givet min holdning til kende mange gange i den her diskussion, og det gør jeg også gerne i dag. Krænkende adfærd er uacceptabelt i Socialdemokratiet. Det er det i fortid, og det er det i nutid,« fortsatte statsministeren.

Herefter spurgte Ekstra Bladets journalist om, hvad hun lægger i, at flere i Socialdemokratiet vælger at gå til pressen i stedet for at benytte sig af partiets interne advokatordning.

»Jeg har svært ved at se andet, end at man også i de her sager skal have en ordentlig ramme, hvor der er retssikkerhed for alle implicerede parter. Jeg kan kun opfordre til at bruge ordningen. Derudover er man selvfølgelig i sin fulde ret til at ytre sig i offentligheden,« sagde Mette Frederiksen.

Søndag stillede en række kvinder sig frem i Berlingske og fortalte om grænseoverskridende adfærd begået af en tidligere ansat i Socialdemokratiet.

Kvinderne rettede en skarp kritik af håndteringen i partiet, som ifølge dem har dækket over manden i årevis.

Tre af sagerne knytter sig specifikt til overgreb mod unge kvinder i Socialdemokratiets ungdomsparti, DSU, som nu har åbnet en sag mod den tidligere partiansatte.

Indtil videre har kun formanden for DSU, Frederik Vad Nielsen, og partisekretæren Jan Juul Christensen udtalt sig offentligt om sagen.

Før bemærkningerne på torsdagens pressemøde, har der været helt stille fra partileder og statsminister Mette Frederiksen, som tidligere har talt om sin opbakning til kvinder, der bliver udsat for seksuelle krænkelser.

Hør Hanne Agergaards fortælling om krænkelser, da hun var praktikant i Socialdemokratiet: