Mette Frederiksen til de unge: Hjælp os med de nedslidte

I sin tale på Ungdommens Folkemøde opfordrede Mette Frederiksen (S) til solidaritet med nedslidte.

Statsminister Mette Frederiksen (S) åbnede torsdag morgen Ungdommens Folkemøde i Valbyparken i København. Philip Davali/Ritzau Scanpix Fold sammen
Læs mere

De danske unge skal vise samme engagement og solidaritet med nedslidte danskere, som de har gjort med klima. Det mener statsminister Mette Frederiksen (S).

»I har vist solidaritet og engagement i klimaet. Den solidaritet vil jeg gerne have, at I også viser andre.«

»Hjælp mig med at få løst problemerne med de nedslidte,« sagde hun i sin åbningstale til Ungdommens Folkemøde.

Statsministerens afskaffelse af fraværsreglerne i gymnasierne høstede store klapsalver.

Derimod var der blandt de unge ikke samme begejstring til opfordringen om at hjælpe regeringen og planerne om differentieret pensionsalder, som skal give særligt nedslidte en ret til at gå tidligere på folkepension.

»Det er nu, I skal klappe,« sagde hun.

Mette Frederiksen åbnede torsdag folkemødet for unge, der afholdes i Valbyparken i København. I sin tale fokuserede hun også på unges opmærksomhed på klimaproblematikker, karakterræs og ensomhed.

Folkemødet, der foregår både torsdag og fredag, afholdes af NGOen Ungdomsbureauet. De har med aktiviteterne fokus på at få unge til at engagere sig mere i samfundet og lære dem om demokratiets spilleregler.

Det sker med over 100 workshops og mere end 500 aktiviteter - blandt andet med croquismodeller fra Muskelsvindfonden og dialogkaffe med Özlem Cekic.

Ungdommens Folkemøde forventer, at 30.000 unge fra hele Danmark vil deltage i arrangementerne.

/ritzau/