Mette Frederiksen støtter nødbremse der stopper asylbørn

Tyskland er et sikkert land, som kan hjælpe asylansøgere, hvis Danmark trækker nødbremse, siger S-formand.

Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

SF har meldt fra, men Socialdemokratiet står fast. Selvom VLAK-regeringens nødbremse for asylansøgere også vil ramme udledsagede børn, så ryster Mette Frederiksen ikke på hånden.

Socialdemokratiet vil stemme for forslaget, fastslår hun under et gæstevisit ved SF's landsmøde i Odense lørdag:

- For det første er det vigtigt at sige, at nødbremsen vil blive aktiveret i en situation, hvor der kommer så mange mennesker, at vi som samfund ikke kan følge med. Det er i en nødsituation. Derfor hedder det også en nødbremse.

- Og regeringen beskriver selv, at der skal tages hensyn til barnets tarv. Det mener vi selvfølgelig også. Og så må regeringen forklare, om lovforslaget i tilstrækkelig grad lever op til det, siger Mette Frederiksen og tilføjer:

- Det er også vigtigt at sige, at når vi taler om nødbremsen, så er det i forhold til asylansøgere, som kommer igennem et andet sikkert land.

- Jeg føler mig overbevist om, at Tyskland kan passe lige så godt på flygtninge, som vi kan i Danmark.

Spørgsmål: Så du har ikke noget problem med, at man også i den særlige situation vil afvise udledsagede børn?

- Det kommer helt an på, hvilket land de kommer fra. Taler vi om et tredjeland, hvor der er krig og konflikt, så skal vi passe på de uledsagede flygtningebørn.

- Kommer de via Tyskland, så har jeg tillid til, at Tyskland kan tage ligeså godt i mod dem, som vi kan i Danmark. Det er nyt for mig, hvis andre i Danmark ikke skulle mene, at de passer lige så godt på flygtninge i Tyskland, som vi gør i Danmark, siger Mette Frederiksen.

Hun afviser på den baggrund at stemme for SF's ændringsforslag om, at børn under 18 år ikke skal omfattes af nødbremsen.

/ritzau/