Mette Frederiksen støtter nødbremse der stopper asylbørn

Tyskland er et sikkert land, som kan hjælpe asylansøgere, hvis Danmark trækker nødbremse, siger S-formand.

SF har meldt fra, men Socialdemokratiet står fast. Selvom VLAK-regeringens nødbremse for asylansøgere også vil ramme udledsagede børn, så ryster Mette Frederiksen ikke på hånden.

Socialdemokratiet vil stemme for forslaget, fastslår hun under et gæstevisit ved SF's landsmøde i Odense lørdag:

- For det første er det vigtigt at sige, at nødbremsen vil blive aktiveret i en situation, hvor der kommer så mange mennesker, at vi som samfund ikke kan følge med. Det er i en nødsituation. Derfor hedder det også en nødbremse.

- Og regeringen beskriver selv, at der skal tages hensyn til barnets tarv. Det mener vi selvfølgelig også. Og så må regeringen forklare, om lovforslaget i tilstrækkelig grad lever op til det, siger Mette Frederiksen og tilføjer:

- Det er også vigtigt at sige, at når vi taler om nødbremsen, så er det i forhold til asylansøgere, som kommer igennem et andet sikkert land.

- Jeg føler mig overbevist om, at Tyskland kan passe lige så godt på flygtninge, som vi kan i Danmark.

Spørgsmål: Så du har ikke noget problem med, at man også i den særlige situation vil afvise udledsagede børn?

- Det kommer helt an på, hvilket land de kommer fra. Taler vi om et tredjeland, hvor der er krig og konflikt, så skal vi passe på de uledsagede flygtningebørn.

- Kommer de via Tyskland, så har jeg tillid til, at Tyskland kan tage ligeså godt i mod dem, som vi kan i Danmark. Det er nyt for mig, hvis andre i Danmark ikke skulle mene, at de passer lige så godt på flygtninge i Tyskland, som vi gør i Danmark, siger Mette Frederiksen.

Hun afviser på den baggrund at stemme for SF's ændringsforslag om, at børn under 18 år ikke skal omfattes af nødbremsen.

/ritzau/