Mette Frederiksen søger 13 folk, der skal gøre hende til statsminister

Socialdemokraternes formand, Mette Frederiksen, søger 13 nye folk, der får som arbejdsopgave at gøre hende til landets næste statsminister.

Mette Frederiksen søger 13 folk, der skal sikre hende statsministerposten. Fold sammen
Læs mere
Foto: Jens Nørgaard Larsen

En cheføkonom, en kommunikationskonsulent, fem politiske konsulenter og seks studentermedhjælpere.

Sammen skal de være med til at danne det hold, som skal gøre Socialdemokraternes formand, Mette Frederiksen (S), til statsminister ved næste valg.

I jobannoncen, der har overskriften »Vil du være med til at gøre Mette Frederiksen til Danmarks næste statsminister?«, slår partiet fast, at målet er, at S-formanden senest om fire år er blevet regeringsleder.

»Socialdemokratiet sætter nu det hold, der bag linjerne skal bidrage til, at vi igen kan danne regering med Mette Frederiksen som statsminister. Vil du være med?,« lyder jobannoncen, som fortsætter:

»Som Danmarks største parti og som det ledende oppositionsparti ønsker vi at præge udviklingen i Danmark. Vi er optaget af at finde løsninger, og vi er ikke bange for kompromisser.«

Jobopslaget kommer kort tid efter, at statsminister Lars Løkke Rasmussen (V) også valgte at opruste på kommunikationsfronten.

Han har afsat i alt fem millioner kroner årligt til en ny kommunikationsenhed i statsministeriet, som med Løkkes ord har til opgave at »udbrede regeringens politik.«

De 13 nye mand, der skal være med til at gøre Mette Frederiksen til statsminister, bliver en del af holdet 1. januar næste år.