Mette Frederiksen opfordrer til socialdemokratisk selvransagelse

Beskæftigelsesminister Mette Frederiksen vil have Socialdemokraterne til at kigge indad for at finde forklaringen på vælgerflugten.

Beskæftigelsesminister Mette Frederiksen (S). Arkivfoto. Fold sammen
Læs mere
Foto: Mads Nissen
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Det er på tide at kigge indad, når Socialdemokraterne skal finde ud af, hvorfor vælgerne i stor stil fravælger partiet, mener beskæftigelsesminister Mette Frederiksen (S) ifølge Børsen.

I et interview med avisen siger hun, at partiet er nødt til at tage danskernes bekymringer alvorligt.

»Når man ligger, hvor Socialdemokratiet gør lige nu, så kan man jo grundlæggende gå to veje. Enten kan man tænke: Det er os, der har ret, og danskerne, der tager fejl. Eller også kan man gøre sig selv den umage at tænke: Det kunne være, det var danskerne, der har ret, og at vi derfor er forpligtet til at overveje situationen og selvfølgelig også se, om der var noget, vi kunne gøre bedre og klogere. Jeg har en meget, meget udstrakt tillid til danskerne - også i deres vurdering af Socialdemokratiet,« siger Mette Frederiksen.

Beskæftigelsesministeren mener, at den økonomiske krise er særdeles til stede i mange danskeres hverdag.

»Når man er derude i dén del af Danmark, hvor produktionsarbejdspladserne lukker ned, og hvor man måske selv har mistet sit arbejde, hvor dagpengereformen har nogle klare konsekvenser i menneskers liv, så er det ikke mærkeligt, at livet er sværere og ser sværere ud,« siger hun.

For tre uger siden eksploderede den interne debat om partiets krise hos Socialdemokraterne, og en række lokalformænd gik åbent ud og kritiserede partiformand Helle Thorning-Schmidt (S).

Ifølge Børsen ønsker de fleste lokalformænd i dag ikke at kommentere Mette Frederiksens udtalelser, men Roskildes borgmester Joy Mogensen (S) er enig med beskæftigelsesministeren.

»Jeg tror - ligesom Mette giver udtryk for - at befolkningen er ret klog. Derfor skal man også se problemerne i øjnene, når de er der. Den ydmyghed, som Mette signalerer, er jeg enig i. Det vil klæde, hvis flere personer i toppen af mit parti havde samme ydmyghed,« siger hun til Børsen.