Mette Frederiksen om kønsopdelt svømning: Et forskruet syn på køn

Den socialdemokratiske leder langer ud efter svømmeundervisning, der har lokket indvandrerpiger i bassinerne.

Foto: Thomas Lekfeldt
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Hovedstadens Svømmeklub tager fejl, når den siger, at den har fundet »opskriften på integration«, mener lederen af Socialdemokraterne, Mette Frederiksen.

Den tidligere justitsminister langer ud efter svømmeklubben, der har arrangeret kønsopdelt svømmeundervisning for at lokke piger med muslimsk baggrund til svømning.

Ordningen har ifølge svømmeklubben lokket indvandrerpigerne til i hundredvis, men det er ikke rigtig integration, mener Mette Frederiksen.

»Som mor og politiker - men mest som kvinde - er jeg meget imod kønsopdelt svømning og tonede ruder i svømmehallen,« skriver hun på sin Facebook-profil.

Hun mener ikke, at det kan kaldes integration, når svømmeundervisningen underlægges, hvad hun kalder et forskruet syn på køn.

»Vi er frie individer. Og hverken børn, kvinder eller badning skal underlægges et forskruet syn på køn. Lad os skabe rigtig integration. På lige vilkår,« skriver Mette Frederiksen videre.

Den kønsopdelte svømmeundervisning har skabt debat på de sociale medier og har mødt kritik fra flere borgerlige partier som Venstre, Liberal Alliance og Dansk Folkeparti.

Lederen af svømmeklubben og en af pigerne på svømmeholdet fortæller til Berlingske, at flere af pigerne ville blive væk, hvis ikke svømmeundervisningen var kønsopdelt.

/ritzau/