Mette Frederiksen: Nyt energiudspil er et valgoplæg

Står det til Socialdemokratiet skal Danmark have en grøn fremtidsfond og pant på flere ting.

Mette Frederiksen (S) præsenterer udspillet "Danmark skal igen være en grøn stormagt - en klima- og miljøpolitik der samler Danmark" på et pressemøde på Naturskolen Marielund i Kolding, torsdag den 3. maj 2018. Fold sammen
Læs mere
Foto: Michael Drost-Hansen
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Socialdemokratiets nye klima- og energiudspil, der er fremlagt torsdag i Kolding, er et valgoplæg.

Det siger Socialdemokratiets formand, Mette Frederiksen, som også mener, at udspillet kan bruges i forhandlingerne om et nyt energiforlig.

»Det her er et udspil fra Socialdemokratiet, og det er også et valgoplæg, det er klart. Vi vil kaste det ind i energiforhandlingerne, som er gået i gang med regeringen«, siger hun på pressemødet.

Regeringen fremlagde i april et energiudspil, der ifølge Frederiksen ikke var "ambitiøst nok". Det mener hun til gengæld, at Socialdemokratiets udspil er.

»Der er ingen tvivl om, at vi sætter ambitionsniveauet betydeligt højere end regeringen. Det gør vi på havvind, energieffektivisering og forskning.«

»Vi vil forsøge at trække regeringen så langt i vores retning, og så må vi se, hvor langt vi kommer med vores mandat«, slår hun fast om de igangværende energiforhandlinger.

Såfremt der efter næste folketingsvalg, der senest skal afholdes i juni 2019, er et rødt flertal, er det ifølge Frederiksen ikke givet, at hele udspillet gennemføres.

»Men jeg tror, at noget at det, vi gerne vil for eksempel at mindske plastikforurening er noget, vi kan gøre med de øvrige røde partier«, siger hun.

/ritzau/