Mette Frederiksen: »Det har taget lidt tid at komme til hægterne. Men nu er jeg klar!«

Socialdemokratiets formand og statsministerkandidat er på benene igen, efter hun i weekenden blev indlagt med en madforgiftning. Hun deltager ved et valgarrangement i Aalborg fredag.

Socialdemokratiets formand Mette Frederiksen ses her efter hendes tale ved 1. maj mødet hos DSU i Aalborg, 1. maj 2019. Fold sammen
Læs mere
Foto: Henning Bagger

Valgkampens første dage har budt på partilederrunder og debatter uden Mette Frederiksen (S), som ifølge meningsmålingerne står til at blive Danmarks kommende statsminister.

Hun blev i weekenden indlagt med et maveonde, og da Lars Løkke Rasmussen udskrev valg tirsdag, udsendte Mette Frederiksen en video, hvor hun forklarede, hvorfor hun ikke kunne deltage i valgkampens første dage.

Det kan hun nu, oplyser hun i en pressemeddelelse.

»Jeg havde aldrig troet, at jeg skulle opleve valgudskrivelsen fra en hospitalsseng. Men sådan blev det. Et slemt maveonde ramte mig i weekenden og betød blandt andet, at jeg ikke kunne deltage i de første partilederrunder. Ikke engang en romkugle kunne jeg klemme ned,« lyder det fra Mette Frederiksen.

»Det har taget lidt tid at komme til hægterne. Men nu er jeg klar!« skriver hun.

fredag vil hun kl. 12 besøge Aalborg Katedralskole, hvor hun vil tale med eleverne.

»Jeg glæder mig helt utrolig meget til at komme i gang. Til sammen med alle jer at knokle for, at Danmark får en ny regering. Derfor har vi også lagt et meget ambitiøst program, der bringer mig rundt i alle dele af Danmark. Jeg starter i morgen på Aalborg Katedralskole. For at det ikke skal være løgn, så er det faktisk arrangement nr. 400 siden jeg blev formand for Socialdemokratiet«, skriver Mette Frederiksen.

Fem mærkesager

Fra sin sygeseng har Mette Frederiksen kunne se sin modkandidat Lars Løkke Rasmussen love 69 mia. kr. til velfærd under slogannet:

»Samme velfærd som socialdemokratiet - bare uden skattestigninger.«

Hidtil har Mette Frederiksen på grund af sin sygdom ikke kunnet tage kampen op, men det kan hun nu. I pressemeddelelsen forholder hun sig ikke til Venstres 69 mia. kr., men fokuserer på i stedet på Socialdemokratiets mærkesager.

»Vi går til valg på fem mærkesager: Velfærden først. Et meget stærkere lederskab, når det gælder klimaet. Mindre ulighed og et stop for centralisering. En fortsat stram udlændingepolitik. Og en ny ret til tidlig folkepension for de mest nedslidte. Tænk hvad vi kan gøre, hvis vi får en ny regering,« skriver Mette Frederiksen.

Lige efter valget blev udskrevet optrådte den sygemeldte statsministerkandidat i en video på facebook, hvor hun forklarede, at valgkampen skulle handle om en dobbelt generationskonskontrakt.

Den ældre generation skulle love den yngre, at holde op med at spare på uddannelse og at ansætte flere pædagoer, imens den yngre generation skulle love den ældre en mere værdig alderdom og tilbagetrækning fra arbejdsmarkedet.