Mette Frederiksen afviser samarbejde med Stram Kurs

S-formanden afviser i en video fra sygesengen at samarbejde med partiet Stram Kurs.

Mette Frederiksen sendte tirsdag eftermiddag en live-video på Facebook, hvor hun tog afstand fra partiet Stram Kurs. Fold sammen
Læs mere
Foto: Screenshot

I en direkte video sendt på Facebook siger Socialdemokratiets formand og statsministerkandidat, Mette Frederiksen, nu fra sygesengen, at hun ikke ønsker at samarbejde med partiet Stram Kurs anført af stifteren Ramus Paludan.

»Vi går til valg på at etablere en regering, som kun består af et parti, men som kan samarbejde bredt,« siger S-formanden, men tilføjer, at »der er ét parti, som jeg allerede kan sige nu, at vi ikke kommer til at samarbejde med, fordi uenighederne ganske enkelt er for store – både i ord og handling:

»Nemlig Paludans parti.«

Efterfølgende i videoen kommer Mette Frederiksen ikke nærmere ind på, hvorfor hun ikke ønsker at samarbejde med partiet, der betegner sig selv som »etnonationalistisk«.

Mette Frederiksen har siden natten til lørdag været sygemeldt på grund af en madforgiftning. I videoen siger Mette Frederiksen, at hun forventer at være tilbage på torsdag.

Socialdemokratiets politiske ordfører, Nicolai Wammen, vil indtil da overtage formandens rolle i partilederdebatterne.

»Danmark skal være landet for danskere«

Stram Kurs – der mandag blev officielt opstillingsberettiget til folketingsvalget – definerer sig selv som »etnonationalistisk«. På partiets hjemmeside står dets udlændingepolitik beskrevet, og man skal ikke læse længe, før dets budskaber står klart formuleret:

Det er således partiets politik, at »islam skal være forbudt i Danmark«, og at »Danmark skal være landet for danskere«. Det er derfor også partiets politik, at »Danmark skal udvise enhver ikke-vestlig person, der ikke er dansk statsborger«.

Samtidig foreslår partiet, at »fremmede, der er meddelt dansk statsborgerskab ved lov, skal have statsborgerskabet revurderet og som udgangspunkt have det annulleret«, og at »enhver person uden lovligt ophold i Danmark skal frihedsberøves, indtil udsendelse kan ske«.

Opdateres ...