Mette F står ved støtte til stop for kvoteflygtninge

S-formand står ved opbakning til stop for kvoteflygtninge, men vil gøre mere for de mest sårbare flygtninge.

Socialdemokraternes formand Mette Frederiksen vil gerne finde en politisk løsning for de mest sårbare kvoteflygtninge. Scanpix/Henning Bagger Fold sammen
Læs mere
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Socialdemokratiets formand, Mette Frederiksen, måtte fredag på partiets kongres i Aalborg forholde sig til kritik fra sit bagland. En kritik, der kommer på baggrund af partiets støtte til regeringens stop for kvoteflygtninge.

Mette Frederiksen står trods kritikken ved partiets beslutning om at bakke op om regeringens forslag.

- Hvis vi skal kunne løse den store integrationsopgave, der er, så er der grænser for, hvor mange udlændinge, der kan komme hertil, og det gælder desværre også flygtninge, siger hun.

Kritikken fik for alvor luft under vingerne, da den tidligere mangeårige Aarhus-borgmester og tidligere indenrigsminister Thorkild Simonsen (S) fredag morgen sagde til Jyllands-Posten, at han fandt Socialdemokratiets beslutning "fuldstændig forkert".

Samtidig sagde han, at hele situationen med kvoteflygtninge var "helt forfærdelig".

Mette Frederiksen synes dog ikke, at der skal være stop for alle kvoteflygtninge.

- Der er nogle blandt kvoteflygtningene, som er særligt sårbare. Og de grupper vil vi selvfølgelig være særligt opmærksomme på, hvis regeringen på et tidspunkt indkalder til forhandlinger på det område, siger Mette Frederiksen.

Blandt de sårbare grupper peger hun for eksempel på handicappede. Men hvad hun helt konkret mener, der skal gøres for denne gruppe af flygtninge, vil hun ikke uddybe.

- Vi har behov for en politisk diskussion om, hvordan vi gør det her. Så må vi se, om vi kan finde en løsning, siger hun.

Spørgsmål: Hvad vil du svare til den kritik, du møder fra baglandet her på kongressen?

- Jeg vil svare det samme, som jeg gør her, siger Mette Frederiksen.

/ritzau/