Mette F. erkender at minksag kan have smittet af på valget

»Kan jeg udelukke, at diskussionen om sms'er og mink har smittet af nogle steder? Nej,« skriver Frederiksen.

 
Mette Frederiksen holdt tale ved Socialdemokratiets valgfest i Amager Bio. Video: Ritzau/Scanpix. Redigering: Alma Vrå Hjorth/Joachim Christian Valentin Werner Fold sammen
Læs mere
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Socialdemokratiet er gået tilbage ved tirsdagens kommunal- og regionalvalg, og onsdag formiddag vil statsminister Mette Frederiksen (S) ikke udelukke, at sagerne om de automatisk slettede sms'er eller minksagen har haft betydning.

»Jeg konstaterede i går, at der som bekendt også har været omtale af sms'er undervejs. Kan jeg udelukke, at diskussionen om sms'er og mink har smittet af nogle steder?«

»Nej, desværre ikke,« skriver hun på Facebook.

På kommunalt plan er Socialdemokratiet gået 86 mandater tilbage, og partiet har også mistet formandsposten i Region Nordjylland.

Hør Berlingskes nyhedsoverblik med alt om nattens dramaer her:

Da statsministeren på valgnatten kort før midnat ankom til partiets valgfest i Amager Bio, blev hun mødt med spørgsmål om, hvorvidt valgresultatet skyldes sagen om de slettede sms'er.

»Jeg ved godt, at der også har været omtale af sms'er. Men mit indtryk er, at dette valg først og fremmest har omhandlet de lokale forhold, som er forskellige fra kommune til kommune, men også om de dele vi har til fælles, uanset hvor vi bor,« lød det fra Mette Frederiksen.

Mette Frederiksen og tre andre medarbejdere i Statsministeriet fik automatisk slettet deres sms'er efter 30 dage. Sms'er, som måske er relevante for at kaste lys på minksagen, hvor millioner af mink blev aflivet uden lovgrundlag.

I sit Facebook-opslag skriver Mette Frederiksen dog også, at hun har oplevet en valgkamp om lokale forhold.

»De steder, jeg har været rundt i landet, har jeg oplevet en valgkamp, der mest handlede om politik. Om lokale forhold – og de ting vi er fælles om, uanset hvor vi bor: Boliger, tryghed, klima og selvfølgelig velfærd,« skriver hun.

/ritzau/