Mette F. afviser Ørsted-salg: Al energiforsyning er kritisk

Ifølge statsministeren er energiforsyning kritisk infrastruktur i øjeblikket, og derfor er frasalg en dum idé.

- Jeg mener, at forsyningen af energi selvfølgelig er en del af den kritiske infrastruktur, jævnfør hvad der skete for kort tid siden i Østersøen og en række andre forhold, siger statsminister Mette Frederiksen (S) i Prag. David W Cerny/Reuters Fold sammen
Læs mere
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Staten skal ikke frasælge vindmølleforretningen i Ørsted, som Venstre har foreslået, mener statsminister Mette Frederiksen (S).

»Vi er ikke enige i det, der er foreslået,« siger hun i forbindelse med et EU-topmøde i Prag.

Venstre fremlagde fredag en grøn 2030-plan: I den afsættes milliarder til investeringer i grøn omstilling, som ifølge partiet skal finansieres ved et frasalg af dele af Ørsted.

V-formand Jakob Ellemann-Jensen forklarede på pressemødet, at han ikke betragter Ørsted-forretningen som kritisk infrastruktur. Ifølge planen skal ejerskabet af Ørsteds kraftværker i Danmark også fastholdes.

Statsministeren mener omvendt, at der netop er tale om kritisk infrastruktur.

Hun peger på flere eksplosioner på gasledningerne Nord Stream 1 og 2 i Østersøen nær Bornholm i slutningen af september som eksempel på, at man skal sikre energiforsyningen.

»Jeg mener, at forsyningen af energi selvfølgelig er en del af den kritiske infrastruktur, jævnfør hvad der skete for kort tid siden i Østersøen og en række andre forhold,« siger Frederiksen.

Efter eksplosionerne ved Nord Stream 1 og 2, som fortsat efterforskes af dansk politi i samarbejde med nabolande, er der også observeret droneaktivitet ved gasfelter i Nordsøen.

/ritzau/