Mette Bock: Kvinfo har selv godkendt frataget millionstøtte

Forskningscentret mister 3,4 millioner kroner, når det ikke længere skal drive bibliotek.

Kulturminister Mette Bock (LA) er tirsdag den 22. august indkaldt til samråd i kulturudvalget på Christiansborg i København. Her ses kulturminister Mette Bock (LA) under dagens samråd, hvor der vil være drøftelser om KVINFO og Kulturministeriet om flytningen af biblioteksopgaven. Fold sammen
Læs mere
Foto: Mads Claus Rasmussen
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Kønscentret Kvinfo har selv leveret de tal, der ligger til grund for, at institutionen mister 3,4 millioner kroner, når den efter planen mister ansvaret for at drive forskningsbibliotek.

Det fortæller kulturminister Mette Bock (LA) under et samråd med Folketingets Kulturudvalg tirsdag.

»Det budget, vi har taget udgangspunkt i, det er altså det, som Kvinfos egen bestyrelse har godkendt.«

»Hvis vi skal til at pille op i det budget, så får vi nogle helt andre og større problemer i forhold til, hvordan man godkender budgetter i institutioner som Kvinfo,« siger ministeren.

Socialdemokratiets kulturordfører, Mogens Jensen, har indkaldt kulturministeren til tirsdagens samråd. Han vil have klarhed over, hvordan millionbeløbet er blevet fastlagt.

Mogens Jensen mener ikke, at ministeren har præsenteret tilstrækkelige faglige argumenter for, at opgaven fra 1. januar 2018 tages fra Kvinfos skrivebord. I stedet overgår den til Det Kongelige Bibliotek.

Siden marts har kønscentret Kvinfo vidst, at det mister opgaven med at drive et forskningsbibliotek om køn og ligestilling. Der er nu sat beløb på, hvor mange støttekroner Kvinfo dermed mister fra Kulturministeriet.