Mette Bock efter Radio24Syv-lukning: Nye krav var ønske fra Dansk Folkeparti

Efter det i dag kom frem, at Radio24Syv lukker som konsekvens af medieaftalen mellem regeringen og Dansk Folkeparti, siger kulturminister Mette Bock, at det sker på baggrund af ønske fra Dansk Folkeparti. Hun ønsker ikke at stille op til interview.

»Forslaget om lokalisering var et ønske fra Dansk Folkeparti,« skriver Mette Bock.  Fold sammen
Læs mere
Foto: Jens Nørgaard Larsen
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Kulturminister Mette Bock (LA) ønsker ikke at stille op til interview, efter det i dag kom frem, at Radio24Syv lukker som konsekvens af medieaftalen og kravet om, at 70 procent af kanalens redaktion skal ud af hovedstaden.

I en skriftlig kommentar skriver ministeren, at kravet er et ønske fra Dansk Folkeparti.

»Forslaget om lokalisering var et ønske fra Dansk Folkeparti,« skriver Mette Bock.

Kritikere har peget på, at aftalen og de nye krav kun har ladet sig gøre, fordi regeringen - og kulturministeren - har accepteret ønsket.

Hun tilføjer, at det var et led i en samlet set meget stor medieaftale, og at regeringen »naturligvis« står ved den indgåede politiske aftale.

»Radio24Syv har på mange måder gjort det godt og levet op til forventningerne om at udvikle taleradio i Danmark og være et alternativ til DRs P1,« siger ministeren.

Ejerne bag Radio24Syv, Berlingske Media og People Group, har i dag meddelt, at de kke vil genansøge om at drive radiokanalen.

Forud for beslutningen har der været en lettere tumultarisk process, hvor regeringen og Dansk Folkeparti først indgik en medieaftale i sommer.

Dengang lød det, at halvdelen af kanalen skulle placeres uden for København. Efterfølgende besluttede regeringen og DF, at 70 procent af kanalen skal placeres uden for København.