Metroen kører igen normalt

Stewarderne i den københavnske metro strejker i protest over arbejdsforholdene, men det vil ikke betyde aflysninger, fastslår Metro Service.

Den københavnske metro kører igen normalt. En strejke blandt servicepersonalet betød, at metroen måtte aflyse enkelte afgange midt på dagen lørdag, men driften er nu igen normal, oplyser kommunikationschef i Metro Service, Jesper Witt.

- Vi har måtte aflyse enkelte afgange, men det er ikke noget, som har givet nævneværdige forstyrrelser, og det forventer vi heller ikke vil ske i de kommende dage, siger Jesper Witt.

Metrostewarderne, der hjælper passagererne i den ubemandede metro, har nedlagt arbejdet, fordi de er utilfredse med arbejdsforholdene og nogle nye vagtplaner, der efter medarbejdernes opfattelse ikke lever op til overenskomsten.

Søndag klokken 10 mødes parterne i Arbejdsretten, men uanset udfaldet af det møde, kan københavnere roligt regne med, at togene kører til tiden, fastslår kommunikationschefen.

Metro Service har sat ledende servicemedarbejdere til at udføre de mest nødvendige opgaver, så passagernes sikkerhed ikke sættes over styr.

/ritzau/