Messerschmidts truck kan være ny sag om misbrug af midler

Europa-Nævnet tager endnu en sag op mod Dansk Folkeparti om brug af EU-midler.

Morten Messerschmidt. Fold sammen
Læs mere
Foto: Jens Nørgaard Larsen

En truck, med bogstaverne »MORTEN« og et foto af Morten Messerschmidt (DF) på siden, kan være omdrejningspunkt i en ny sag om misbrug af midler i Dansk Folkeparti. Det skriver Jyllands-Posten.

Ifølge avisen vil Europa-Nævnet nu undersøge om Dansk Folkeparti, i strid med reglerne, har brugt midler fra Europa-Nævnet under Kulturstyrelsen til trucken, og derved har ført personlig valgkamp for Morten Messerschmidt ved valget til EU-Parlamentet i 2014.

På lastbilen, der besøgte 17 byer, fyldte Morten Messerschmidt det meste af lastbilens side, mens budskabet ”Mere Danmark, mindre EU<saxo:ch value="226 128 157"/> stod med meget mindre bogstaver.

»Det er en rullende annonce for Morten Messerschmidt. Det er soleklart i strid med reglerne om, at pengene ikke må bruges til personlige annoncer og kampagner,« siger Heidi Jønch-Carlsen, retoriker og adjunkt ved Center for Journalistik ved Syddansk Universitet til Jyllands-Posten.

Vurderingen deles af Frederik Preisler, direktør og partner i kommunikationsvirksomheden Mensch, skriver Jyllands-Posten.

Europa-Nævnet vil nu tage lastbilen op på et møde i nævnet 8. december, hvor man også skal afgøre, om DF skal tilbagebetale midler fra et sommertogt i 2013, hvor partiet lejede kampagneskonnerten »Halmø« for nævnets støttekroner.

EU-Parlamentet pålagde tidligere på ugen DF at tilbagebetale 120.700 kroner, fordi partiets sommertogt med skonnerten ikke var berettiget til støtte fra parlamentet.

Dansk Folkeparti afviser til Jyllands-Posten, at trucken var en personlig reklame for Morten Messerschmidt.