Messerschmidts mor: Min 15-årige søn blev omringet og overfaldet - fordi han er Mortens bror

Han er 15 år. Han er i familie med Morten Messerschmidt, og derfor blev han omringet og overfaldet ved højlys dag, siger Messerschmidts mor.

Foto: Henning Bagger
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Morten Messerschmidts 15-årige lillebror blev onsdag eftermiddag slået ned på åben gade i Frederikssund. Og overfaldsmændene lagde ikke skjul på, at det var på grund af hans kendte storebror.

For slægtskabet med Morten Messerschmidt har længe haft konsekvenser for hans fem søskende, især de to yngre brødre. Det fortæller en rystet mor, Inge Messerschmidt, i et interview med BT.

»Jeg er dybt chokeret over, at det er sket. Og jeg er meget oprørt over, at det går ud over politikernes familier. Det har kørt op og ned med mobberi i forhold til, hvor meget Morten har være i medierne. Vi bliver tit kaldt for meget grimme ting, bare fordi vi hedder Messerschmidt,« siger Inge Messerschmidt til BT.

En grænse er nået

Morten Messerschmidt er selv fortsat sygemeldt efter sit stresskollaps for en måned siden ovenpå sagen om misbrug af EU-midler i partiet Meld og i fonden Feld. Efter sygemeldingen har han holdt sig helt væk fra offentligheden.

Normalt udtaler Inge Messerschmidt sig ikke til pressen i forbindelse med mediedækningen af Morten Messerschmidts politiske virke. Der har kun været få undtagelser, hvor hun har talt med det lokale dagblad i Frederikssund, hvor hun selv sidder i byrådet for Dansk Folkeparti. Men nu har moderen nået en grænse.

Hun fortæller, hvordan især Morten Messerschmidts to yngre brødre er blevet mobbet og chikaneret i deres lokalmiljø i Frederikssund i årevis. Mere eller mindre i takt med, at deres storebror har været i medierne.

»Det er jo specielt de to drenge, som har lidt under meget mobberi i skolen. De har endda haft tysklærere, der har heilet ad dem. De er blevet stoppet og ’kropsvisiteret’. Folk klapper dem på tøjet for at se, hvad de har i lommerne og sådan nogle ting. Det er blevet mere gennem det sidste halve år, men det er første gang, at der er en, der er blevet slået,« fortæller Inge Messerschmidt.

Overfaldet på hendes yngste søn skete onsdag eftermiddag. Den 15-årige dreng kom ud af en port i gågaden i Frederikssund efter et besøg hos en god ven. Fire hætteklædte unge mænd kom hen imod ham, standsede ham og spurgte, om han hed Messerschmidt. De spurgte bagefter, om Morten Messerschmidt var hans far, hvorefter den 15-årige fortalte mændene, at Morten ikke var hans far, men hans storebror.

»Så begynder de at svine ham til. Siger både det ene, det andet og det tredje om Morten. Og til sidst får han et ordentligt knytnæveslag på kinden. Han falder, slår næsen ned i gågaden og begynder at bløde. Så stikker de af,« fortæller Inge Messerschmidt.

Ingen hjalp den unge mand

Den 15-årige dreng rejste sig og stod chokeret tilbage. Men der var ingen hjælp at hente.

»Der var masser af mennesker i gågaden, men de stod bare og kiggede. Han blødte, men de gik bare videre. Han er 15 år, og der var ikke nogen, der kom hen og hjalp. Han måtte bare selv køre hjem. Jeg er virkelig rystet. Han er blevet slået ned klokken halv fem ved højlys dag midt i gågaden fyldt med mennesker. Jeg kan ikke lade være med at tænke, ’hvad bliver det næste’? Kan det ske andre steder? Men det kan jo heller ikke nytte noget at lukke sine børn inde, vel?,« siger moderen.

BT har også været i kontakt med lillebroren, som ikke ønsker at stå frem med navn, da han frygter endnu flere repressalier.

Nordsjællands Politi bekræfter ifølge Frederiksborg Amts Avis, at man har modtaget en anmeldelse om vold begået mod en 15-årig i Frederikssunds gågade. Politiet ønsker dog ikke at kommentere på, om sagen drejer sig om Morten Messerschmidts lillebror.

»Vi efterforsker sagen. Mere har jeg ikke at sige,« siger politikommissær Michael Gaml ifølge Frederiksborg Amts Avis.