Messerschmidts forsvar vil omfatte omkring ti vidner

DF-formanden vil i sit forsvar bruge blandt andet vidner, lydfiler og billeder, siger han foran retten.

Straffesagen mod DF-formand Morten Messerschmidt indledes i Retten på Frederiksberg. Martin Sylvest/Ritzau Scanpix Fold sammen
Læs mere
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Dansk Folkepartis formand, Morten Messerschmidt, og hans forsvarer vil i undervejs i den retssag, som netop er gået i gang, præsentere omkring ti vidner.

Det siger Morten Messerschmidt foran Retten på Frederiksberg torsdag morgen inden første retsmøde i sagen, hvor DF-formanden er tiltalt for svindel med EU-midler og dokumentfalsk.

»Jeg tror, at vi har indkaldt ti stykker. Det vil fremgå fra dag til dag,« siger Morten Messerschmidt.

Han blev i august sidste år idømt seks måneders betinget fængsel i den såkaldte Meld- og Feld-sag. Men sagen skal nu gå om, fordi Morten Messerschmidt klagede over en af sagens dommere.

Messerschmidt mente, at dommeren var inhabil, fordi han var kommet med kritiske tilkendegivelser på Facebook om Dansk Folkeparti og Messerschmidt.

Landsretten gav Messerschmidt medhold.

Morten Messerschmidt siger torsdag morgen, at han er overbevist om, at han bliver frikendt denne gang.

Ud over at præsentere en række vidner vil Messerschmidt i sit forsvar fremlægge skjulte lydfiler, som han selv mener, vil blive afgørende.

Han har også skiftet forsvarsadvokat og bliver nu repræsenteret af Peter Schradieck.

»Den store forskel bliver, at der er et helt andet forsvar. Jeg vil ikke vurdere, om det var forsvaret, der var noget galt med, eller om det var, fordi jeg fik en inhabil dommer,« siger han.

»Men vi kommer til at køre en helt anden stil og kommer til at fremlægge en hel masse nye ting. Der bliver nævnt lydfiler, men der er også billeder, vidner og så videre.«

I sagen er DF-formanden anklaget for dokumentfalsk og svindel med EU-midler for knap 100.000 kroner til en EU-konference i forbindelse med Dansk Folkepartis sommergruppemøde i 2015.

Det centrale i sagen er, om der faktisk blev holdt en konference om EU, eller om pengene gik til at afholde sommergruppemødet.

Siden Messerschmidt blev dømt i byretten, er der sket meget i Dansk Folkeparti, hvor nedturen er eskaleret.

Han blev ny formand efter Kristian Thulesen Dahl, der ikke genopstillede til Folketinget, og en række folketingsmedlemmer har forladt partiet i protest mod Morten Messerschmidt.

Da retssagen kørte ved Retten i Lyngby, blev Messerschmidts forklaring modsagt af Kristian Thulesen Dahl og Peter Skaarup. Sidstnævnte har forladt partiet til fordel for Danmarksdemokraterne.

»Lad os se, hvad der sker. Maskerne er faldet siden sidst. Nu ved folk ligesom, hvordan tingene står, og hvem der var på hvilken side af formandsopgøret,« siger Morten Messerschmidt.

Også anklagemyndigheden vil indkalde nye vidner i sagen mod Morten Messerschmidt. Det sagde anklageren Rasmus Maar Hansen foran Retten på Frederiksberg ifølge Ekstra Bladet.

Han vil ikke komme ind på, hvad det er for nogle vidner.

/ritzau/