Messerschmidt til Thorning: Shame on you!

DFeren holdt sig ikke tilbage, da han kritiserede det danske EU-formandsskab ved tirsdagens debat.

Helle Thorning-Schmidt på talerstolen i Strasbourg. Morten Messerschmidt var ikke imponeret. Fold sammen
Læs mere
Foto: PATRICK SEEGER

Der var ingen ros til det danske formandsskab, da Dansk Folkepartis europaparlamentariker Morten Messerschmidt kom med sine kommentarer til den danske statsminister ved tirsdagens debat i parlamentet.

- Ingen har nogensinde før solgt så voldsomt ud af arvesølvet, sagde Messerschmidt blandt andet med henvisning til Danmarks deltagelse i den europæiske finanspagt.

DFeren beskyldte statsministeren for at have talt »EUs ikke-folkevalgte elite efter munden.«

- Alligevel er du blevet buhet ud. Hvad, jeg troede, skulle være en europæisk lovestory, er blevet en soap opera, sagde Messerschmidt henvendt til Helle Thorning-Schmidt (S), der netop havde leveret sin afslutningstale til parlamentet.

- Lad mig sige det meget klart, så klart at selv du kan forstå det: Shame on you! lød bredsiden fra Messerschmidt til statsministeren.

Og DFeren mener, at Helle Thorning har haft sin helt egen dagsorden med det danske EU-formandsskab.

- Det her har ikke været et formandsskab, det har været verdenshistoriens længste jobsamtale. Om to år skal der vælges ny præsident og ny kommissionsformand. So vogt dig, Barosso, vogt dig, Rompoy; Her er en kvinde, som er klar til at vende hjem til EU, lød det fra Messerschmidt, der også erklærede, at Thorning skulle være velkommen til at forlade dansk politik til fordel for de europæiske.

Der var heftig summen i parlamentet efter Messerschmidts tale, og kollegaen Jens Rohde fra Venstre kommenterede DFerens bredside, mens SFs europaparlamentariker Emilie Turunen, der også var til stede, skrev til Messerschmidt på Twitter:

- Virkelig, virkelig, virkelig pinlig tale du holder netop nu! Selv de borgerlige synes, det er »skandaløst.«