Messerschmidt: S-forslag om Syrien-krigere er ren kapitulation

Dansk Folkepartis Morten Messerschmidt kalder socialdemokraten Christel Schaldemoses forslag om i højere grad at lade EU lovgive om militante islamister for »uigennemtænkt«.

Det er mere en kapitulation end noget andet, når Socialdemokraternes medlem af Europa-Parlamentet Christel Schaldemose (S) foreslår at lade EU gå forrest i bestræbelserne på at sætte en stopper for de militante islamister, der tager til Syrien for at kæmpe. Sådan lyder kritikken fra Dansk Folkepartis medlem af Europa-Parlamentet, Morten Messerschmidt (DF).

Til DR Nyheder siger Schaldemose, at det i højere grad bør være EU, der skal lovgive og finde politiske løsninger på problemet med de militante islamister. Men det er der ingen grund til, mener Morten Messerschmidt:

»Det er bemærkelsesværdigt, at man tror, at man alene ved at flytte beføjelsen fra Danmark til EU får bedre resultater - oven i købet uden at komme med konkrete forslag til, hvad det er for nogle nye regler, der skal indføres. Det synes jeg vidner om, at det her er en automatreaktion og ikke noget, der er særlig gennemtænkt,« siger Morten Messerschmidt.

Christel Schaldemose mener, at det vil sende et stærkere signal, hvis det er et enigt EU, der står bag. Men Morten Messerschmidt er uenig:

»Jeg ved ikke, hvad det er for en planet, som Socialdemokraterne lever på. EUs fælles udenrigspolitik har mere eller mindre slået fejl. Det er ikke lykkedes at sætte sig igennem i verden, på trods af at man har forsøgt at bygge denne her store udenrigstjeneste op. Så hvordan det skulle kunne gøre nogen stor forskel, at man laver terrorbekæmpelse i EU i stedet for i de enkelte medlemslande, har jeg svært ved at se,« siger Messerschmidt, der i stedet foreslår, at man genetablerer den interne grænsekontrol, forstærker den eksterne grænsekontrol, fratager terroristerne deres statsborgerskab og lukker de moskeer, der opfordrer til terror.

Det er anslået, at i omegnen af 110 personer er rejst til Syrien fra Danmark - heraf menes 50 at være vendt hjem igen.