Messerschmidt: Mikkel Bjørn har DFs dna tatoveret i hjertet

Mikkel Bjørn er en dygtig debattør og politisk har han hjertet på det rette sted, siger Messerschmidt.

Jeg har fulgt Mikkel Bjørn i en rum tid. Jeg har bemærket ham som en meget god og dygtig debattør. Han er tydelig forankret i den nationale sag, siger DF-formand Morten Messerscmidt om tilslutning fra Mikkel Bjørn. (Arkivfoto). Emil Helms/Ritzau Scanpix Fold sammen
Læs mere
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Dansk Folkeparti tager imod Mikkel Bjørn med åbne arme, efter at sidstnævnte tirsdag har meddelt, at han forlader Nye Borgerlige for at slutte sig til DF.

»Politisk har Mikkel Bjørn gud, konge og fædreland tatoveret i hjertet. Det er Dansk Folkepartis dna, så derfor vil han føle sig rigtig godt tilpas hos os,« siger Morten Messerschmidt.

Mikkel Bjørn er den seneste tid blevet nævnt som en kandidat til formandsposten i Nye Borgerlige, efter at formand Pernille Vermund har sagt, at hun vil trække sig.

Men Bjørn, som kom i Folketinget første gang ved valget i november, har undveget henvendelser om sit mulige kandidater. Tirsdag meddelte han så på sociale medier, at han forlader Nye Borgerlige.

I stedet melder han sig ind i Dansk Folkeparti.

»Det er jeg rigtig glad for. Jeg har fulgt Mikkel Bjørn i en rum tid. Jeg har bemærket ham som en meget god og dygtig debattør. Han er tydelig forankret i den nationale sag,« siger Messerschmidt.

Dansk Folkepartis stifter og folketingsmedlem Pia Kjærsgaard har tidligere langet særdeles hårdt ud over politikere, som skifter parti.

Det var sidste år, da en hel stribe folketingsmedlemmer forlod Dansk Folkeparti. Messerschmidt mener, at det er en anden sag med Bjørn.

I Messerschmidts udlægning er Mikkel Bjørn blevet presset ud af partiet, fordi han blev tvunget til at stå bag formandskandidat Lars Boje Mathiesen.

Messerschmidt afviser at forholde sig til, om Mikkel Bjørn har ageret forkert eller illoyalt i sit tidligere parti.

»Det kan jeg simpelthen ikke forholde mig til. Jeg kender ikke forholdene,« siger han.

Bjørn forlader Nye Borgerliges folketingsgruppe, knap tre måneder efter at han blev medlem af den. Men han er ikke den første til at forlade gruppen i denne valgperiode.

Mette Thiesen forlod partiet efter mindre end en uge efter valget. Det skete efter en sag, hvor Thiesens kæreste ifølge partilederen havde truet en ansat i partiet, og hvor Thiesen og kæresten ikke havde overholdt aftaler.

Mette Thiesen fortalte for nylig til Politiken, at hun har indledt et arbejdsfællesskab med Dansk Folkeparti, så partiet hjælper hende med spørgsmål til Folketinget.

Omvendt vil hun hjælpe DF, når der skal stemmes i salen.

Der er også tumultariske tider i den politiske ledelse af Nye Borgerlige, hvor både formand Pernille Vermund og næstformand Peter Seier Christensen har meddelt, at de vil trække sig fra deres poster.

Der er frist for at melde sig som kandidat tirsdag ved midnat.

Indtil videre er det kendt, at Lars Boje Mathiesen har meldt sig som kandidat.

/ritzau/