Messerschmidt kalder ny fødevareminister et godt valg

Dan Jørgensen er et godt valg som ny fødevareminister, siger politisk modstander og kollega i Europaparlamentet Morten Messerschmidt.

Socialdemokraternes Dan Jørgensen. Arkivfoto. Fold sammen
Læs mere
Foto: Jens Nørgaard Larsen

De er langtfra enige i mange politiske spørgsmål. Alligevel mener Dansk Folkepartis Morten Messerschmidt (DF), at kollegaen fra Europaparlamentet Dan Jørgensen (S) er et godt valg som fødevareminister, skriver dr.dk.

»Vi er jo uenige om rigtig mange ting, både når det kommer til EU og ren dansk politik, men hvis jeg skal forholde mig til hans helt nøgtern faglige kompetencer, så er der ingen tvivl om, at han er et rigtig godt valg,« siger Morten Messerschmidt til DR Nyheder.

De to politikere har ud over at være kolleger i Bruxelles sammen et ugentligt radioprogram på Radio24syv, og de har rejst rundt i Europa for DR.

»Dan er en meget loyal og ordentlig politiker, som man kan indgå aftaler med, og som man kan stole på. Og det er sådan set de væsentligste karaktertræk som politiker. Og derfor har jeg kun lovprisende ord at sige om ham som kollega,« siger Morten Messerschmidt til dr.dk.

»En meget stor del af fødevarelovgivningen kommer fra EU, og der er Dan jo selvfølgelig på den helt rigtige måde forbundet til Europaparlamentet og vil kunne agere i forhold til den politiske kontekst der er,« tilføjer han.