Messerschmidt inviterer DF-afhopper til møde

Rikke Karlsson er blevet inviteret til generalforsamling i partiet MELD, som førte til hendes exit fra Dansk Folkeparti. Morten Messerschmidt har sendt invitationen, som han endnu ikke har fået svar på.

Nu kan den danske løsgænger i Europa-Parlamentet, Rikke Karlsson, måske få svar på nogle af de spørgsmål, der førte til hendes exit fra Dansk Folkeparti i sidste måned. Fold sammen
Læs mere
Foto: Jens Nørgaard Larsen
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Nu kan den danske løsgænger i Europa-Parlamentet, Rikke Karlsson, måske få svar på nogle af de spørgsmål, der førte til hendes exit fra Dansk Folkeparti i sidste måned.

Rikke Karlsson forlod sit parti i protest mod, at hun ikke kunne få indsigt i regnskaberne for partiet MELD og den tilhørende fond FELD, som Dansk Folkeparti er medlem af, men nu er hun blevet inviteret til generalforsamling i MELD 10. november.

Hun er nemlig fortsat medlem af både MELD og FELD året ud, og derfor er hun - helt efter bogen - blevet inviteret til generalforsamlingen, fortæller Dansk Folkepartis frontfigur i Europa-Parlamentet, Morten Messerschmidt (DF), der er medlem af MELDs bestyrelse og har stået for at sende invitationen af sted.

»Vi kommer til at gennemgå årets aktiviteter, og det siger sig selv, at når man holder en generalforsamling, så ser man også tilbage på, hvordan året er gået, og hvilke aktiviteter der har været afviklet. Og det er klart, at alle medlemmer er inviteret,« siger Morten Messerschmidt.

Rikke Karlsson har især rettet skytset mod DF-gruppeformanden, som hun har beskyldt for at tilbageholde oplysninger om MELD og FELDs regnskaber.

Messerschmidt har svaret igen ved at fortælle, at han har indkaldt Karlsson til flere møder, hvor han har tilbudt at svare på hendes spørgsmål, men som hun har valgt ikke at deltage i.

Han har endnu ikke fået svar på, om hun har i sinde at møde op til generalforsamlingen om en uge.

»Jeg har ikke været i direkte kontakt med Rikke Karlsson de seneste par uger, og jeg har ikke hørt fra hende endnu, så jeg ved ikke helt, hvad hendes plan er. Men det er klart, at alle medlemmer bliver inviteret til generalforsamlingen, hvor man kan få lov til at stille de spørgsmål, man sidder inde med, og vi kan diskutere, hvordan tingene ser ud,« siger Morten Messerschmidt.

Kommer I til at drøfte Rikke Karlsson kritik og debatten om manglende åbenhed om midlerne i MELD og FELD?

»Alt kan diskuteres på generalforsamlingen, så det vil jeg da bestemt forestille mig. Jeg har før inviteret Rikke Karlsson til møder, hvor hun kunne få lov til at stille alle de spørgsmål, hun ville. Det har hun så ikke valgt at tage imod, men nu er chancen der altså igen.«

Regner du med, at hun møder op?

»Det er simpelthen uden for mine evner at svare på. Det eneste, jeg skal sørge for, er, at folk bliver inviteret, og det har jeg selvfølgelig sikret.«

Både MELD og FELD lukker ned ved udgangen af 2015, og Dansk Folkeparti har på forhånd tilkendegivet, at partiet indtil videre ikke ønsker at tilslutte sig et nyt europæisk parti med en dertilhørende fond.