Messerschmidt har svaret EU-svindelkontor og afventer punktum

Ifølge Olaf er foreløbige konklusioner sendt til involverede. Messerschmidt har svaret EU-kontoret.

DF's Morten Messerschmidt afviser, at han har modtaget konklusioner fra Olaf i sagen om Meld og Feld. Martin Sylvest/Ritzau Scanpix Fold sammen
Læs mere

Dansk Folkepartis Morten Messerschmidt har modtaget et kort resumé af den foreløbige konklusion i sagen om Meld og Feld, som EU's antisvindelkontor, Olaf, har efterforsket i over tre år.

Det bekræfter han i en sms til Ritzau.

»Ja, det er korrekt. Og jeg har svaret,« skriver Messerschmidt.

Politikeren, som sad i Europa-Parlamentet fra 2009 til 2019, var medlem af bestyrelsen af Meld og i en periode formand for denne.

Meld var en politisk, europæisk alliance, der ville samle de euroskeptiske partier fra EU's medlemslande - herunder Dansk Folkeparti - og politikere fra hele EU i ét fælles parti.

Det har tidligere tirsdag fremgået af et skriftligt svar fra DF'eren, at han ikke havde modtaget Olafs konklusioner. Det har han ikke. Han har ikke modtaget slutrapporten og derfor ingen endelige konklusioner - men et resumé.

»Jeg synes, det er vildt, at man skal vente tre et halvt år på en afklaring,« skriver han i en sms.

En efterforskningschef i Olaf oplyste tirsdag, at man er nået frem til en foreløbig konklusion i sagen, og den er sendt til de involverede.

»Sagen om Meld og Feld er meget tæt på at være afsluttet. Vi har opsummeret vores konklusioner og sendt dem til de involverede personer,« sagde efterforskningsleder Dominik Schnichels på et pressemøde hos Olaf tirsdag.

Han oplyste samtidig, at Olaf nu afventer kommentarer fra de involverede, og at han håber, at sagen derefter kan afsluttes.

DF's Anders Vistisen, der ikke blev genvalgt til EU-Parlamentet i maj, fortæller, at han ikke har modtaget nogen foreløbige konklusioner.

»Jeg har svært ved at kommentere på noget, jeg ikke ved noget om,« siger Vistisen, der har været kasserer i Meld.

Jørn Dohrmann, der tidligere har siddet i EU-Parlamentet for DF, afviser at kommentere sagen. Han ønsker hverken at be- eller afkræfte, om han har modtaget foreløbige konklusioner.

At Olaf har forfattet en rapport og videresendt den, betyder ikke, at sagen afsluttes med den foreløbige konklusion.

Kommer der nye oplysninger, kan det betyde, at elementer skal undersøges igen, og det kan ende med en anden afgørelse.

Bagmandspolitiet har i tre år afventet rapporten fra Olaf. Politiet efterforsker en sag mod Morten Messerschmidt om identitetstyveri.

Daværende DF'er Rikke Karlsson anmeldte Messerschmidt, da hendes navn angiveligt var blevet misbrugt. Hun fremstod i papirer som medlem af bestyrelsen i Meld - men nægtede selv at være det.

Også Jørn Dohrmann skal have været med i ledelsen af Meld uden selv at vide det.

Dansk Folkeparti har for længe siden besluttet at tilbagebetale over to millioner kroner.

/ritzau/