Messerschmidt fatter det ikke

EU-Parlamentariker Anna Rosbach meldte sig i går ud af Dansk Folkeparti. Kollegaen Morten Messerschmidt, der egenhændigt skaffede hende mandatet, har stadig ikke fået en forklaring.

Morten Messerschmidt er stadig uvidende om, hvorfor hans tidligere kollega i Europa Parlamentet, Anna Rosbach, har valgt at melde sig ud af Dansk Folkeparti. Fold sammen
Læs mere
Foto: Anders Debel Hansen
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

- Det er et meget besynderligt.

Sådan beskriver Morten Messerschmidt det forløb, der startede i går, da Anna Rosbach, Dansk Folkepartis andet medlem af Europa Parlamentet, meldte sig ud af både Dansk Folkeparti og Gruppen for Europæisk Frihed og Demokrati  i Europa Parlamentet.

Her en dag senere er Morten Messerschmidt ikke nærmere en opklaring, på hvorfor kollegaen, der udelukkende blev valgt på hans stemmer, har forladt ham.

- Jeg har stadig ikke hørt fra hende, siger han.

Han fortæller, at de to DF'ere tidligere har mødtes cirka en gang om ugen til et møde enten over en kop kaffe eller til morgenmad, og at stemningen altid var god på møderne.

- Derfor er det meget underligt, at hun ikke giver en forklaring. Jeg står tilbage med en fornemmelse af ikke rigtig at vide, hvad der forgår, siger han.

Morten Messerschmidt er netop kommet op fra en afstemning, da han ringer tilbage til b.dk. En afstemning Morten Messerschmidt ikke så Anna Rosbach til, selvom de altid sidder ved siden af hinanden i salen. Og selvom Anna Rosbachs kontor fortæller, at hun ikke har tid til at tale, fordi hun sidder til afstemning.

Det eneste Messerschmidt har modtaget fra Anna Rosbach er et brev, hvor hun takker for det gode samarbejde og fortæller, at hun har været utroligt glad for at være en del af Dansk Folkeparti.

Nu lover Morten Messerschmidt at fortsætte  ufortrødent, selvom han nu er det eneste medlem af Europa-parlamentet for Dansk Folkeparti.

- Jeg vil bare fortsætte som jeg hele tiden har gjort. Jeg står dog trods alt med et af de stærkeste mandater i Danmarkshistorien, siger han.