Messerschmidt bliver næstkommanderende

DF-stemmeslugeren Morten Messerschmidt bliver næstformand for en ny politisk højregruppe i Europaparlamentet,

Foto: Scanpix

Morten Messerschmidt bliver næstformand for en nydannet højregruppe i Europaparlamentet, der bliver en mosaik af EU-fjendtlige og indvandrerkritiske partier, som tordner mod åbne grænser, "ansigtsløse eurokrater" i Bruxelles og Lissabon-traktaten.

Den nye gruppe kalder sig selv "Europa for Frihed og Demokrati", omfatter 30 parlamentarikere fra otte lande og rejser sig fra asken af den lille EU-kritiske gruppe “Selvstændighed og Demokrati", hvor Junibevægelsens Hanne Dahl var medformand.

- Jeg er tilfreds med at indtage en central plads i gruppen, fortæller Morten Messerschmidt.

Hovedaksen i gruppen bliver det britiske Uafhængighedsparti, som kræver Storbritanniens totale exit fra unionen, og det separatistiske Lega Nord med base i Norditalien, som tilsammen har 22 af mandaterne. Dertil kommer parlamentarikere fra Danmark, Grækenland, Frankrig, Holland, Finland og Slovakiet.

Socialdemokraten Dan Jørgensen kalder DF's nye alliancepartnere for "det allermest højreorienterede i Europa", men det afviser Morten Messerschmidt blankt.

- Over halvdelen af de folk, jeg nu indgår i gruppe med, sad sammen med Jens Peter Bonde i sidste samling. Ingen påstår, at Jens Peter Bonde er højreorienteret, svarer Morten Messerschmidt.

- Det er mærkeligt, at folk pludseligt bliver ekstremt højreorienterede, når jeg sidder sammen med dem, tilføjer han.

/ritzau/