Messerschmidt bliver næstkommanderende

DF-stemmeslugeren Morten Messerschmidt bliver næstformand for en ny politisk højregruppe i Europaparlamentet,

Foto: Scanpix
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Morten Messerschmidt bliver næstformand for en nydannet højregruppe i Europaparlamentet, der bliver en mosaik af EU-fjendtlige og indvandrerkritiske partier, som tordner mod åbne grænser, "ansigtsløse eurokrater" i Bruxelles og Lissabon-traktaten.

Den nye gruppe kalder sig selv "Europa for Frihed og Demokrati", omfatter 30 parlamentarikere fra otte lande og rejser sig fra asken af den lille EU-kritiske gruppe “Selvstændighed og Demokrati", hvor Junibevægelsens Hanne Dahl var medformand.

- Jeg er tilfreds med at indtage en central plads i gruppen, fortæller Morten Messerschmidt.

Hovedaksen i gruppen bliver det britiske Uafhængighedsparti, som kræver Storbritanniens totale exit fra unionen, og det separatistiske Lega Nord med base i Norditalien, som tilsammen har 22 af mandaterne. Dertil kommer parlamentarikere fra Danmark, Grækenland, Frankrig, Holland, Finland og Slovakiet.

Socialdemokraten Dan Jørgensen kalder DF's nye alliancepartnere for "det allermest højreorienterede i Europa", men det afviser Morten Messerschmidt blankt.

- Over halvdelen af de folk, jeg nu indgår i gruppe med, sad sammen med Jens Peter Bonde i sidste samling. Ingen påstår, at Jens Peter Bonde er højreorienteret, svarer Morten Messerschmidt.

- Det er mærkeligt, at folk pludseligt bliver ekstremt højreorienterede, når jeg sidder sammen med dem, tilføjer han.

/ritzau/